CiU venera la Victòria, l'estàtua d'una deessa portada de Bali, per recuperar la Generalitat


image

Barcelona.- 

Les divinitats no poden votar a Artur Mas, ni militar a Convergència, però més val sempre tenir-les a favor en el dia del judici final, que serà l'1 de novembre. CiU s'ha assegurat que aquest cop tindrà el més enllà de la seva banda per no haver de repetir legislatura creuant el desert de l'oposició. Ja pot la socialista Manuela de Madre posar espelmes a tots els sants influents que conegui que, en les eleccions catalanes, la deessa Victòria ajudarà Mas.

Fa només un any i tres mesos que els diputats convergents la veneren, custodiant-ne la seva estàtua de pedra en un despatx del Parlament i fent-li ofrenes, i ja ha demostrat uns poders que semblen no tenir límit: el govern tripartit ha trencat i les eleccions s'han avançat.

L'estàtua de la deessa Victòria, que fa un metre d'alt, la va portar de l'illa de Bali el veterà diputat i ara membre del Consell Consultiu Jaume Camps l'abril del 2005. Just havia deixat el seu escó després de 25 anys al Parlament i volia fer un regal de comiat als diputats del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre amb què, els dies de ple o de reunió de grup, compartia taula en un restaurant de la Barceloneta: Joan Miquel Nadal, Ramon Camp, Carles Pellicer, Joan Maria Roig, Josep Poblet i Francesc Sancho. En els tiberis que, no cal dir-ho, es feien en un ambient més que distès, sempre es brindava «per la victòria» que Mas ja havia aconseguit el 2003, tot i no poder governar. Camps no volia plegar de diputat sense que CiU no hagués recuperat aquesta victòria, així que, sempre imprevisible, va comprar i facturar cap a Catalunya una pesada estàtua de la deessa Victòria que va trobar de viatge per la Polinèsia i va sorprendre tothom presentant-se amb ella en el seu últim dinar amb col·legues del grup. «Ara sou vosaltres els que heu de treballar per la victòria», va demanar-los en el que va ser el seu epitafi parlamentari.

Els diputats van prometre custodiar l'estàtua: la guardarien al despatx de Nadal, alcalde de Tarragona, a la planta baixa del Parlament. Van demanar permís al restaurant per endur-se les estovalles i amagar l'estàtua, la van pujar en un cotxe i, ja al palau del parc de la Ciutadella, li van improvisar un altar amb un calaixera metàl·lica de rodetes, flors seques aromàtiques i espelmes.

Va córrer la veu i aviat va començar un pelegrinatge de la resta dels diputats de CiU, líders inclosos, cap al despatx de Nadal, com qui puja a Montserrat o a Núria, per veure la Mare de Déu. Ningú no va posar-se de genolls a resar, però sí que se li van fer ofrenes, com ara monedes o collars, i tots, també els més escèptics, la van tractar amb total respecte.

Només uns dies després, al maig, Maragall posava una corona d'espines a Carod-Rovira a Jerusalem. Eren els primers efectes d'una Victòria que, expliquen a CiU, ha descarregat tota la seva força contra el govern tripartit, fent-lo caure en una espiral de crisis i polèmiques de la qual no se n'ha sortit. Poc més d'un any després, s'anunciaria un avançament electoral amb CiU com a clara vencedora en totes les enquestes.

FARÀ TERRITORI

L'arma secreta de CiU, doncs, no és la potent maquinària electoral que pot desplegar l'estratega David Madí, ni el poder negociador de Quico Homs, ni l'oratòria trepitjatripartits de Felip Puig, sinó la deessa Victòria que els diputats amaguen en un despatx al Parlament. Si més no, fins dijous passat: en l'últim ple de la legislatura, Joan Miquel Nadal va tornar a embolicar l'estàtua amb les mateixes estovalles del restaurant i, a pes, se la va emportar cap a la Barceloneta per agrair-li els serveis prestats. Allà, els diputats la van asseure a taula, com si fos un més, i li van fer una processó –en un moment àlgid del dinar.

A CiU també expliquen que la deessa ha donat un bon grapat d'anècdotes, com la del dia que un tècnic va entrar als despatxos del grup per fer unes reparacions i es va endur un ensurt considerable en trobar-se l'estàtua a l'altar

De moment, però, la Victòria no tornarà al Parlament, i no perquè José Zaragoza –responsable d'estratègia del PSC– pugui segrestar-la, sinó perquè a la cambra ja ha fet tot el que hi havia de fer i ara CiU vol que faci país, vol fer-la recórrer el territori, que és on es guanyen les eleccions. L'últim cop que se la va veure va ser en el portaequipatges del cotxe del diputat Pellicer, camí de les comarques de Tarragona.

Imatge: L'estàtua de la deessa Victòria, fotografiada davant del Parlament. Foto: ANDREU PUIG

Font: El Punt

Albert Segura, 

17-07-2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image