L'agressor del rector de Canet es justifica dient que el capellà li havia tocat els genitals


Canet de Mar.- 

El veí de Canet que el mes de març del 1999 va agredir brutalment el rector del poble, Narcís Tibau, ho va fer sota els efectes de substàncies estupefaents i perquè aquest li havia tocat els genitals, segons va assegurar ahir en l'inici del judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona. l'acusat, Manuel Ferrusola Garrido, reconeix haver agredit brutalment el capellà, però nega que el mòbil hagués estat el robatori, com assegura el rector. Acusat i víctima van declarar ahir davant el tribunal a porta tancada per als periodistes, prèvia sol·licitud expressa del mossèn. Per les brutals agressions amb una escarpa i pel presumpte robatori, el fiscal demana provisionalment que es condemni Ferrusola a un total de setze anys de presó.

Manuel Ferrusola, de 34 anys, reconeix haver fet una cinquantena de talls a la cara del capellà amb una escarpa. Segons explica el seu advocat, Pedro Pardo, Ferrusola assumeix aquesta agressió i els anys de presó a què pugui ser condemnat -el fiscal n"hi demana fins a onze-, però nega taxativament haver agredit el capellà per robar-li. Segons la versió de Manuel Ferrusola, la nit del 25 de març del 1999 -quan feia cinc dies que havia sortit de la presó-, tornava cap a casa seva a Canet de Mar després de consumir diverses quantitats de substàncies estupefaents quan, en passar per davant la rectoria, es va trobar amb el rector, Narcís Tibau, de 65 anys. Segons la versió de l'acusat, el mossèn va interessar-se pel seu estat i el va fer passar a dins la parròquia on, en un moment determinat, i sempre segons la versió de Ferrusola, el capellà li hauria fet els tocaments. Segons la defensa, la presumpta acció del capellà juntament amb el consum d'estupefaents van descol·locar Manuel Ferrusola, que, enmig d'una baralla, va agafar el primer instrument que va trobar a la mà, que va resultar ser l'escarpa.

El mossèn, que va ser substituït com a rector després de patir l'agressió, nega haver fet cap tocament a l'acusat i sosté que la brutal agressió va ser seguida del robatori. De fet, i tal com sosté el fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals, Manuel Ferrusola va agredir sense cap motiu aparent el capellà, que va quedar desvalgut i greument ferit. Tot seguit, afirma l'acusació, Manuel Ferrusola va començar insistentment a exigir diners al capellà, el qual va acabar entregant-li un sobre amb cent mil pessetes en metàl·lic i va abandonar la parròquia.

Segons l'informe forense, Manuel Ferrusola va arribar a fer una cinquantena de talls amb l'escarpa al capellà, que li van provocar lesions consistents en nombroses ferides facials, al cap i a la regió cervical. També li va foradar un timpà i li va fer ferides en els dors de les mans. La ferida més greu, però, va ser el despreniment de la retina de l'ull dret, cosa que ha provocat a Narcís Tibau una pèrdua de visió en aquest ull que puja a les 15 diòptries.

A banda dels 16 anys de presó per les lesions i el robatori, el fiscal també sol·licita que l'acusat indemnitzi el mossèn amb 6.732.000 pessetes.

Un cas estrany

l'agressió al rector de Canet va ser i continua sent un cas estrany. Fa un parell d'anys, l'agressió va sorprendre a tot el poble: ningú entenia el perquè de la brutal agressió. A causa de les ferides, mossèn Tibau va haver de ser operat i va haver d'abandonar el poble. També va abandonar la parròquia. Ahir, l'estranyesa va anar lligada al fet que fos el mateix capellà qui demanés al tribunal que a la sala del judici no hi poguessin entrar els periodistes i, encara més, que també sol·licités que durant la seva declaració s"instal·lés una mampara entre ell i el processat. Aquesta darrera petició, però, va ser rebutjada perquè el tribunal va entendre que la mampara s"utilitza quan es vol preservar la identitat d'algú i, en aquest cas, tant acusat com víctima es coneixen.

Font: El Punt, edició Maresme

U. Comas, 

24-04-2001


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image