L'arqueòleg Eudald Carbonell parla de canibalisme en un restaurant


Reus.- 

l'arqueòleg Eudald Carbonell va encetar ahir al vespre la programació cultural de La Medusa, Cuina i Vins, un nou restaurant de la ciutat de Reus que va obrir les portes dimecres amb la voluntat d'esdevenir un focus d'activitat cultural que complementi l'activitat gastronòmica del local. Carbonell, com que es tractava de parlar en un restaurant, va decidir fer-ho de canibanisme.

l'arqueòleg va advertir que la pràctica de menjar carn humana és més estesa del que la gent es pensa. En aquest sentit va comentar que, per exemple, actualment, en algunes repúbliques que van pertànyer a l'antiga Unió Soviètica es consumeix carn humana, sobretot de gent gran. Carbonell afegeix que no tan sols es practica el canibanisme per necessitat, sinó perquè agrada el gust de la carn humana. l'arqueòleg, professor de la URV i premi Príncep d'Astúries, també va repassar el canibanisme al llarg de la història: «Amb restes trobades a Atapuerca hem deduït que nens i adults eren caçats per ser devorats. El plat d'homínids era dels preferits», va dir Carbonell. A més, en aquells temps, la carn es menjava sense ser cuinada.

La Medusa Cuina i Vins, al carrer Vallroquetes, neix per iniciativa de tres sòcies: Imma Serra, Mariona Quadrada i Rosa Pagès. Aquestes dues últimes són força conegudes a la ciutat per la seva activitat com a escriptores, comunicadores i la darrera també com a cuinòloga. Volen que el local sigui un lloc on menjar i beure, però es vol anar més enllà de la clàssica activitat d'un restaurant convencional, i és pretén esdevenir també un punt de trobada i de relació. Per això s'han programat un seguit d'activitats culturals per complementar l'oferta del restaurant, que es basa en una carta àmplia i variada, amb plats per a tots els gustos i de preus també força diveros elaborats a la cuina del local de principi a final. També es variarà la carta en funció de la temporada per adaptar-la als productes de cada època. De dilluns a divendres s"ofereix un menú diari als migdies al preu de 1.600 pessetes. I un dels altres elements diferenciadors del nou local és l'extensa carta de vins de qualitat de què es disposa, per tal que tothom pugui beure bons vins. Se seleccionaran dos vins cada mes per oferir-ne un tast als clients.

Pel que fa a les activitats culturals, els dijous es faran xerrades sobre temàtiques diverses, però moltes de relacionades amb la cultura del menjar, i s"inauguraran exposicions, a les vuit, abans de sopar. Els divendres es preveu que a partir de les dotze de la nit es facin sessions musicals per ambientar el local. El dia 1 de juny, per exemple, hi actuarà Ramon Quadrada.

Font: El Punt, edició Maresme

11-05-2001


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: UN HISTORIADOR QUE PROVOCA!!!, UN RADICAL, AIXÒ ÉS TAN POC HABITUAL A CATALUNYA...A AQUEST PAÍS LA MAJORIA DELS HISTORIADORS SÓN GRISOS ADMINISTRATIUS, FUNCIONARIS VOCACIONALS, GENT MEDIOCRE I SILENCIADA PEL PODER, I MAI TENEN CAP ÀNIM DE QÜESTIONAR EL QUE VEIEM AL CARRER. UN HISTORIADOR ADMIRADOR DE EUDALD CARBONELL.
LLUISET., 25/10/2006


Opinió de l'usuari: Provocador, intel·ligent, actualment el científic més brillant que hi ha al nostre pais... i encara surt la carronya neofeixista-ultraliberal (jordi de la torre?), renegant d'homes com l'Eudald! No es pot permetre una mica de polèmica, en aquesta merda de societat putaliberal?! Collons, amb l'autoodi!
pastanaga, 21/09/2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image