La grua de Mataró s'endú un cotxe i cinc dies després hi troben el cadàver de l'amo


Mataró.- 

Un noi de Mataró, David Barba Moreno, va aparèixer mort dilluns al seient de darrere del seu cotxe. El vehicle era al dipòsit municipal des de feia cinc dies, després que la grua se l'emportés dimecres perquè estava mal aparcat. La família havia denunciat la desaparició el dia 20, dos dies després que marxés a treballar a Barcelona i ja no el tornessin a veure.

La família del jove mataroní va denunciar divendres passat la seva desaparició als Mossos d'Esquadra i va penjar cartells per tot el centre de la ciutat per demanar la col·laboració ciutadana per trobar-lo. Barba, que tenia 30 anys, va marxar de casa seva la matinada del dia 18 per anar a treballar a Mercabarna de Barcelona. Conduïa un Seat Leon vermell, model esportiu, que tenia els vidres del darrere tintats de negre. Però el jove no va arribar mai a la feina i ni tan sols va sortir de la capital del Maresme.

El noi va aturar el vehicle davant d'un gual al carrer Francisco de Goya. Allà el va trobar la grua municipal i se'l va endur al dipòsit sense sospitar que a dins hi podia haver alguna persona. La casualitat macabra va fer que dilluns passat un amic de Barba, a qui també se li havia endut el cotxe el servei de grua municipal, l'anés a recollir al dipòsit de la plaça Granollers. De lluny li va semblar reconèixer el Seat Leon vermell de Barba i s'hi va apropar per comprovar-ho. La porta era oberta i al seient del darrere es va trobar el cos sense vida de l'home.

CAP INSPECCIÓ

Tot i que la policia local assegura que habitualment no s'inspecciona els vehicles que són retirats pel servei de grua, els vidres tintats de negre encara haurien dificultat més esbrinar si hi havia algú dintre. D'altra banda, fonts municipals van aclarir que els vehicles no es regiren mai per norma, per evitar suspicàcies dels propietaris. En aquest sentit, la policia havia rebut alguna queixa perquè els amos hi trobaven a faltar objectes personals.

La família, que ahir a la tarda van anar a declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, no entén com és possible que no veiessin el jove i que malgrat la denúncia ningú relacionés el vehicle enretirat amb la víctima desapareguda. Els primers indicis assenyalen que no es tractaria d'una mort violenta i que, presumptament, la mort del jove seria a conseqüència d'una sobredosi, ja que la policia científica va trobar a l'interior del vehicle una xeringa. Dilluns mateix a la tarda l'autoritat judicial va procedir a l'aixecament del cadàver. L'autòpsia i la investigació dels Mossos d'Esquadra hauran de determinar si Barba va perdre la vida abans que la grua s'endugués el vehicle o mentre era a les dependències policials de Mataró.

«Estem desolats perquè després de cinc dies no ens esperàvem un final així», va comentar ahir un familiar de la víctima, que també va lamentar que cap cos de seguretat «s'hagués mogut més per localitzar-lo». «És molt trist que la policia no donés l'avís pertinent i que fos un amic qui el trobés mort al dipòsit de la grua», comentava.

«UN GRAN TREBALLADOR»

David Barba, segons aquesta mateixa font, vivia en parella, tenia un fill de la dona, era transportista i «un gran treballador». Tot i que encara no saben si denunciaran el fets «per negligència», la família fins ahir a la tarda no havia vist el cos sense vida de Barba. Pel que fa a les causes de la mort, ningú de l'entorn de la víctima s'ha volgut pronunciar i posen en dubte que fos com a conseqüència d'una sobredosi de drogues. De moment, el cas està en mans del jutjat de Mataró i la família no sap quan podrà donar sepultura al jove David Barba.

Font: El Punt

Ll:Martínez / T.Márquez, 

25-04-2007


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Crec que es una vergonya que mentre buscaven a una perona denunciada per desaparició, estan el cotxe en dependencies policials la familia hagi tingut que esperar que el trobesin per una casualitat una setmana després
celti, 02/05/2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image