El minusvàlid interceptat a Galícia quan anava per l'autovia en llitera demana transports adaptats


image

Ferrol.- 

El tetraplègic del Ferrol, José Antonio Navarro, que va ser interceptat per la policia mentre circulava en la seva llitera motoritzada per una autovia quan es dirigia a un prostíbul, ha demanat avui que s'estableixin "més autobusos o taxis adaptats" a minusvàlids per evitar incidents com el que ell va protagonitzar.

Navarro, que pateix una discapacitat que afecta el 95% del seu cos, va ser localitzat divendres passat per una patrulla de la policia local de Narón quan circulava en la seva llitera motoritzada per l'autovia AG-64, que comunica el Ferrol amb la localitat de Vilalba, a Lugo.

Segons ha relatat, aquella tarda va sortir del Centre d'Atenció de Minusvàlids Físics de Sampedro de Leixa, on resideix en règim obert des de fa uns quants anys, per dirigir-se a un prostíbul ubicat a les proximitats.

Es va equivocar d'accés

Sobre la seva cadira-llitera motoritzada, que ell mateix condueix amb la boca, va recórrer diversos quilòmetres de carretera fins a arribar a una rotonda on, per error, va agafar la sortida equivocada i es va endinsar a l'autovia. Quan se'n va adonar, ja no hi va poder fer res: "Com que no podia fer la volta per evitar accidents, vaig tirar cap endavant", ha explicat.

El portaveu de la policia local de Narón, Luis Bodelón, ha indicat que, quan va ser interceptat per la patrulla de la policia, Navarro "ja havia recorregut gairebé dos quilòmetres" de l'autovia ja que, segons ha precisat, el vehicle en què es desplaça pot arribar a una velocitat de 20 quilòmetres per hora.

La patrulla policial desplaçada fins al lloc, es va emportar el discapacitat en una ambulància i, posteriorment, en un vehicle de Protecció Civil, i van traslladar la seva cadira fins al centre on resideix, on el van rebre, va recordar, "de conya".

Navarro, que acostuma a sortir diàriament del centre per passejar pels voltants, s'ha queixat que el nucli urbà està molt "lluny" i que hi ha poca senyalització. Per això, ha demanat que s'estableixi una línia d'autobusos o "taxis adaptats" perquè els interns del centre puguin sortir al carrer sense córrer riscos.

Foto: Antonio Navarro, a la llitera-cadira motoritzada amb què es va colar en una autovia.

Tema relacionat:

Interceptat en una autovia gallega un minusvàlid que anava amb llitera motoritzada a un club de cites

Font: EFE

09-05-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image