Polònia no investigarà si els Teletubbies fomenten l'homosexualitat


image

Varsòvia.- 

L'oficina dels Drets del nen del Govern polonès ha rectificat avui a través de Wieslawa Lipinska, que ha afirmat que no investigaran la sèrie infantil dels Teletubbies, després d'haver anunciat fa dos dies que analitzarien si els diferents personatges fomentaven l'homosexualitat entre els nens.

Després que la Comissió Europea (CE) defensés ahir la llibertat dels mitjans de comunicació del país per decidir els seus continguts, Lipinska ha explicat que "un gran sexòleg va excloure un efecte nociu d'aquesta sèrie animada sobre els nens". Així, a través d'un comunicat la portaveu del departament, Ewa Sowinska, ha afirmat que la seva opinió "és totalment creïble" i per tant, la visió d'altres psicòlegs no és necessària.

En una entrevista a la revista Wprost, la portaveu de l'oficina dels Drets del nen, Ewa Sowinska, nomenada a Polònia per la Cambra baixa per a un mandat de cinc anys, havia destacat que un dels personatges masculins de la sèrie, Tinky Winky, portava una bossa, un accessori femení. Segons Sowinska, algunes fonts li van suggerir que la citada sèrie de dibuixos animats, que té molt èxit també entre els nens polonesos, "promociona l'homosexualitat".

Encara que va reconèixer que els nens petits tenen una altra forma de percebre els dibuixos animats i per això, no creia que "una criatura de menys de 4 anys pugui ser manipulada amb ajuda d'un objecte", a la portaveu li va semblar "convenient" realitzar l'estudi.

Crítiques a la política homòfoba

Les paraules d'Ewa Sowinska li van valer una allau de crítiques i fins i tot comentaris burletes. Fins i tot el ministre d'Educació, Roman Giertych, cap de la ultracatòlica Lliga de les Famílies Poloneses, acusat de més d'una sortida de to homofòbica, va mostrar a la televisió un peluix de Tinky Winky de la seva filla.

La sèrie dels Teletubbies, produïda per la corporació britànica BBC i ideada per Anne Wood, ja va ser desqualificada pels mateixos motius per part de grups conservadors cristians als Estats Units.

La cadena britànica va reaccionar explicant que als nens els "encanta anar amb bosses de tot tipus i aquesta fascinació ha estat reflectida en l'objecte favorit de Tinky Winky", la bossa.

Sowinska pertany al Partit Polonès de la Família, que lluita contra els drets dels homosexuals i l'avortament.

Foto: Imatge dels 'Teletubbies'. Tinky Winky és el personatge lila de la dreta.

Tema relacionat:

El Govern de Polònia investiga si els 'Teletubbies' fomenten l'homosexualitat entre els nens

Font: El Periódico/Agències

30-05-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image