Uns joves de Mataró es pengen dia i nit dalt dels plàtans de la plaça Santa Maria perquè no els tallin


Mataró.- 

La mobilització de protesta contra la tala dels tres plàtans de la plaça de Santa Maria està agafant embranzida. La seguda promoguda pel jove Neil Harbisson es va convertir ahir en un acte més agosarat: els joves es van penjar dalt dels arbres. No se"n pensen moure ni per menjar ni dormir per evitar que els tallin. El regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, va manifestar ahir que encara no està decidida la tala i el projecte d'urbanització de la plaça preveu el manteniment dels tres plàtans.

A les cinc de la matinada d'ahir els joves es van instal·lar dalt les branques dels tres plàtans. Van portar l'escala de casa, s'hi van enfilar i no pensen baixar fins que els assegurin que no treuran els arbres, cosa que preveu la reurbanització de la plaça de Santa Maria. La iniciativa va sorgir d'entre el grup de joves que van donar suport a la seguda promoguda pel jove mataroní Neil Harbisson. Fan torns de dia i nit i ahir els van pujar el dinar a dalt de l'arbre. Harbisson diu que no se"n mourà i pensa passar-hi el cap de setmana. Segons va explicar, alguns dels castellers dels Capgrossos s'han compromès a fer uns pilars avui davant els arbres per solidaritzar-se amb la protesta.

Ahir algunes persones es van acostar fins a la plaça per signar a favor que els plàtans continuïn on són ara. A mitja tarda, havien signats unes 600 persones. Els joves que van penjar amb cordills els dibuixos dels alumnes d'algunes escoles de Mataró es van mostrar satisfets del ressò de la protesta.

Arcadi Vilert, regidor d'Urbanisme, va manifestar ahir a El Punt que la tala dels arbres no està decidida i que el projecte d'urbanització de la plaça preveu el manteniment dels plàtans. Aquestes paraules contradiuen el compromís que Vilert havia pres amb alguns veïns de la plaça i els carrers propers de substituir els arbres per uns exemplars més petits que permetrien veure la façana de l'església. Precisament alguns d'aquests veïns lamentaven ahir que s'hagi deixat passar tant de temps per tallar el plàtans, cosa que ha afavorit la protesta dels joves.

Font: El Punt, edició Maresme

Elena Ferran, 

26-05-2001


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image