Mor una dona a Itàlia després de ser-li extirpat un ronyó sa per error


Roma.- 

Una dona de 54 anys va morir després d'haver-li estat extirpat un ronyó sa al confondre-la amb una altra pacient del mateix nom, fet que va exigir la intervenció de la ministra de Sanitat, Livia Turco, informa avui la premsa italiana.

L'error mèdic es va produir quan es va canviar el tac practicat a una pacient amb el d'una altra del mateix nom. La prova mèdica era, a més, sobre la mateixa qüestió d'urologia.

Els fets van passar a l'hospital de Sant'Orsola-Malpighi, a la ciutat de Bolonya, al nord d'Itàlia, i la fiscalia ha obert una investigació per homicidi. La causa de la mort de la dona, que es va produir ahir, podria ser deguda, segons els metges, a una complicació postoperatòria o una embòlia.

Alarma pel mal estat de la sanitat italiana

Però les casualitats d'aquest tràgic cas arriben després d'una sèrie de clamorosos errors mèdics, i la ministra Turco, habituada a les crítiques pel mal estat en què es troba a Itàlia la sanitat, ha enviat immediatament dos inspectors a l'hospital per investigar els fets.

El febrer passat, dos homes i una dona van rebre un fetge i dos ronyons infectats amb el virus VIH, agent infecciós determinant de la sida, procedents de la mateixa donant, per un error de transcripció d'una biòloga en un centre sanitari de Florència.

Un altre cas que ha cridat l'atenció en les últimes setmanes es va produir a l'hospital de San Paolo de Milà, quan els metges van eliminar el fetus sa en un embaràs de bessons, després d'haver observat que un dels embrions presentava una greu malformació.

Font: EFE

28-09-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image