Un jutge condemna un nudista de Barcelona perquè anar despullat és un «atac a la sanitat i a l'estètica»


image

Barcelona.- 

Un nudista que passeja despullat per Barcelona ha estat condemnat a pagar una multa de 80 euros per haver desobeït els agents de la Guàrdia Urbana que li van exigir que es vestís. El titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, Emili Soler, considera que els policies van actuar legitimats per l'ordenança de convivència. Pel jutge, anar nu per la ciutat és «un atac a la sanitat i fins a l'estètica», i infringeix l'ordenança en l'article que impedeix «menystenir els drets de les altres persones».

L'home va ser interceptat per la Guàrdia Urbana el dia de la Mercè al carrer Doctor Aiguader, a prop de la Barceloneta. Els agents, que segons el jutge ja el coneixien perquè «passeja habitualment nu per la via pública», el van aturar i li van demanar que es vestís. Els policies al·legaven que les ordenances municipals impedeixen anar despullat pel carrer «perquè és menystenir els drets de la resta dels usuaris». En la sentència no consta que cap vianant es queixés de la nuesa de l'interpel·lat.

En resposta a l'exigència policial, el nudista va oposar-se «de manera reiterada» a obeir l'ordre policial i va anunciar als guàrdies que coneixia els seus drets. Després d'un estira-i-arronsa, els agents li van comunicar que el denunciarien.

El dia del judici, la fiscalia va acusar el nudista d'una falta contra l'ordre públic per desobediència i va demanar una condemna de 80 euros de multa. Per defensar-se, el denunciat va presentar una carta enviada a l'alcalde, Jordi Hereu, en què reivindicava el nudisme i es felicitava perquè el dia de les eleccions el president de l'Associació per a la Defensa del Dret a la Nuesa va poder votar despullat.

Tanmateix, el jutge no ha estat receptiu als arguments del nudista, que també va recordar que no hi ha cap llei que prohibeixi anar despullat. El magistrat Emili Soler admet, en la sentència, que el Codi Penal no sanciona el fet d'anar despullat. Com a alternativa, recorre a l'ordenança de civisme aprovada per l'Ajuntament el gener del 2006. Tot i que aquesta norma no prohibeix el nudisme, el magistrat en fa una interpretació que, segons ell, legitima els guàrdies per impedir als vianants anar despullats, ja que aquest fet menystindria els drets dels altres usuaris de la via pública. «El denunciat creu erròniament que només és ell qui té dret, en aquest cas a anar totalment nu, oblidant que els altres també tenen el dret a no veure'l sense roba», al·lega.

Després de fer un repàs de la història de la humanitat, que ha «convençut l'home civilitzat d'anar vestit», el magistrat admet que actualment la societat «s'ha tornat més permissiva» i que per això molts municipis han habilitat platges nudistes. «D'això a anar sense roba per la ciutat (...) hi ha un abisme», conclou el jutge, que acaba advertint que aquesta actitud és «un atac a la sanitat i fins a l'estètica».

Foto: Un nudista camina nu per Barcelona. / Juanma Ramos

Tema relacionat:

Jutgen un mosso per haver obligat un nudista a posar-se pantalons

Font: El Punt

Sílvia Barroso, 

25-10-2007


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Oh là là
Dumas, 26/10/2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image