Li canvien les hòsties per una patata fregida


Godall.- 

«Marxeu en pau, que jo no me n"hi vaig», va dir el capellà de Godall al final de la missa de diumenge passat, després de comprovar que algú havia substituït les hòsties del sagrari per una patata fregida. Mossèn Josep Maria Roda es va sufocar tant, que no només va informar el bisbat del fet, sinó que ho va denunciar davant la Guàrdia Civil. Tant els agents com la jerarquia eclesiàstica i la majoria dels veïns d'aquesta població del Montsià creuen que es tracta d'una bretolada d'adolescents. «Aviat sabrem qui ha sigut», comentava ahir un dels assistents a l'eucaristia més comentada de la història de Godall.

l'església de Godall estava plena de gom a gom diumenge passat, ja que se celebrava l'eucaristia en honor de santa Cecília. Als feligresos habituals, s'hi havien sumat els membres de la banda de música, que volien retre honors a la seua patrona.

La cerimònia va començar puntualment a les 12 del migdia i es va desenvolupar amb normalitat, fins al moment de la comunió. El capellà va beneir el vi i les hòsties i, a continuació, va combregar. També ho van fer gran part dels assistents a la missa. Cap problema.

Però, com que l'església estava tan plena, no hi va haver prou hòsties per a tots, així que mossèn Roda va haver de recórrer a les de recanvi, que guarda a la sagristia. Va ser aleshores quan el rector va advertir la substitució: en el lloc de les formes tradicionals, hi havia una patata fregida (ondulada, segons algunes versions; llisa, segons unes altres).
La primera reacció del mossèn va ser girar-se de cara als feligresos per mostrar-los l'objecte irreverent. Tot seguit, va acabar l'eucaristia amb més pressa de l'habitual i amb visible irritació, segons diversos testimonis. Josep Maria Roda que va declinar ahir donar la seua versió dels fets va acomiadar els feligresos amb la frase: «Marxeu en pau, que jo no me n"hi vaig», i va córrer a informar el bisbat de l'incident i a denunciar els fets a la caserna de la Guàrdia Civil de Santa Bàrbara.


Font: El Punt

M.Montroi, 

08-12-2001


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image