Un ajuntament asturià col·loca un vidre sobre un plafó escrit en braille que impedeix que ho llegeixin els invidents


image

Nubledo.- 

El municipi de Corvera es va autodeclarar consell mestís allà per l'any 1996. Aquesta declaració forma part d'una iniciativa local d'acció integral contra el racisme i la xenofòbia. El pla es va concebre també com un element contra l'exclusió social i el seu objectiu primordial és la millora de les condicions de vida dels ciutadans. Aquesta declaració de bons principis i intencions xoca ara frontalment amb un dels pocs elements que perviu d'aquell programa d'acció social: un plafó ubicat a les escales d'accés a la primera planta de l'Ajuntament de Nubledo.

El document, escrit en castellà i en braille (llenguatge per a cecs basat en la lectura tàctil de signes gravats sobre paper), està protegit per un vidre que impedeix als invidents accedir a la informació existent al plafó, relativa al contingut de la declaració de consell mestís. Els responsables de col·locar el vidre al plafó no van tenir en compte el contingut del document i menys encara els destinataris, el col·lectiu invident. I és que les persones cegues necessiten el sentit del tacte per llegir els texts. Els invidents mai no han pogut, així, llegir el document amb el qual el consell de Corvera es declara contrari a la discriminació i a l'exclusió social. Tot per culpa d'un vidre.

El col·lectiu de persones cegues, tanmateix, no és l'únic que es veu afectat per aquest tipus d'actuacions. L'esmentat plafó tampoc no és accessible per a les persones amb mobilitat reduïda que necessiten una cadira de rodes per desplaçar-se. El document està situat en un replà a les escales d'accés a la primera planta, i no hi ha ascensor.


Comentari relacionat amb el tema:

Blog Diari de l'Absurd: Un cartell en braille tapat per un vidre


Foto: Document en braille amb un vidre per sobre que impedeix la seva lectura. / Miki López

Font: La Nueva España

20-10-2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image