El controvertit publicista italià Oliviero Toscani registra la marca Mafia


Roma.- 

Mafia ja és una marca. El controvertit fotògraf i publicista italià Oliviero Toscani ha tornat a sorprendre el món al registrar aquesta paraula, tot i que encara es desconeix quina utilitat li donarà. Així ho ha anunciat avui Vittorio Sgarbi, l'alcalde de Salemi (Sicília), on Toscani ostenta el càrrec de regidor de comunicació.

"Encara no és clar com s'usarà, però segurament és una bona idea", ha dit Sgarbi, que ha explicat que el fotògraf va patentar la marca "en nom de la localitat de Salemi" i sota la seva autorització.

Polèmica al país

En el passat, la utilització de la paraula mafia estampada en algunes peces de roba que es venien a Palerm, la capital de Sicília, havia suscitat una dura polèmica al país, de manera que aquests articles van ser requisats i retirats del mercat. L'enrenou suscitat va ser tan gran que polítics i associacions antimàfia no van trigar a expressar-se en contra de l'ús d'aquest terme en el comerç.

Toscani és conegut per les seves provocadores i polèmiques campanyes publicitàries, sobretot les que va fer durant anys per a la firma de moda italiana Benetton.

L'última controvèrsia protagonitzada per Toscani va ser la publicitat que va fer per a una marca de moda, en què mostrava una noia despullada i molt prima per conscienciar el món sobre el drama que suposa una malaltia tan estesa com l'anorèxia.

Font: EFE

30-12-2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image