El consell del Patronat de la Costa Brava exigeix el cap del comissari del centenari per la polèmica de les fotos dels anuncis


image

Girona.- 

La polèmica sobre els anuncis de la Costa Brava ha acabat amb el cap de Francesc López, comissari del centenari i exgerent del Patronat de Turisme. El consell assessor del patronat es va reunir ahir amb caràcter d'urgència, després que s'hagi sabut que un cartell commemoratiu dels 100 anys i dels 10 anys de Fòrum Gastronòmic era un fotomuntatge amb una foto d'Austràlia.

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha de signar de manera imminent la destitució del comissari del Centenari de la Costa Brava, Francesc López, segons l'acord pres pel consell assessor del Patronat de Turisme. Francesc López va ser gerent del Patronat de Turisme Costa Brava Girona entre el setembre del 1996 i el març del 2008, quan va ser rellevat per Dolors Batallé. Aleshores, no va deixar el patronat, al qual va començar la seva vinculació a final dels anys vuitanta, sinó que en va ser nomenat adjunt a direcció com a responsable de projectes específics. Se li va encarregar el comissariat del centenari de la Costa Brava.

Ara ha de plegar. Per la polèmica de les fotos de promoció de la Costa Brava en ple centenari. I és que poques setmanes després d'haver sortit a la llum pública un primer anunci en què s'havien utilitzat imatges de les Bahamas per promoure la Costa Brava, ara el Patronat de Turisme ha de lamentar «profundament» que s'hagi tingut coneixement d'un segon cartell en què surt un home i un nen petit d'esquena davant una platja, que correspon a una imatge d'una platja de Perth, a Austràlia.

El Patronat de Turisme va reconèixer, en el cas de les primeres fotos, que sabia que no eren imatges de les comarques gironines, però que es van utilitzar només com a «missatge». Pel que fa a aquest segon cas, però, la directora del patronat, Dolors Batallé, va manifestar que «es va donar per bo i adequat l'anunci perquè reflectia la voluntat de celebrar els dos aniversaris: el centenari de la Costa Brava i els deu anys del Fòrum Gastronòmic».

Batallé va assegurar ahir que no dimitirà i, en relació amb l'empresa Be Brand, va anunciar que no se li encarregarà més publicitat, tot i que el patronat li manté de moment l'encàrrec, fet el novembre passat, per elaborar un pla de comunicació i estratègia de marca en motiu del centenari.

Els responsables de la Federació d'Hostaleria de Girona, de l'associació Costa Brava Centre, de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i de l'Associació Turística d'Apartaments –consultats per aquest diari– coincideixen a opinar que es tracta d'un error «anecdòtic», que és important que no passi més, però que «no se n'ha de fer sang».

Reunió d'alcaldes

La vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa de Palamós, la socialista Teresa Ferrés, va revelar ahir mateix la convocatòria d'una reunió de tots els alcaldes, màxims responsables polítics, de la Costa Brava per rebre explicacions de primera mà del president del Patronat i de la Diputació, el republicà Enric Vilert, i encarar les accions futures de promoció turística de les comarques gironines.

Els partits lamenten la publicació de la foto i han expressat la seva preocupació per la repercussió negativa de la Costa Brava.

Josep Carrapiço, president gironí d'ERC, entén que el fotomuntatge és un error tècnic i observa una intencionalitat negativa en la revelació de l'origen de les fotos: «Hi ha algú a qui interessa més donar notícies negatives. Per què algú s'estima més donar aquestes notícies?» Carrapiço entén que ara més que mai, en plena crisi, el sector turístic necessita suport de tothom.

CiU, únic grup a l'oposició a la Diputació de Girona, troba en la polèmica un forat per erosionar l'equip de govern (PSC i ERC), i ahir exigia explicacions i responsabilitats polítiques, dimissions.


Foto: Batallé amb el cartell de commemoració dels 100 anys de la Costa Brava i dels 10 anys del Fòrum. / M.C

Temes relacionats:

Entre les Bahames i Cadaqués: El patronat ha fet publicitat de la Costa Brava amb una foto d'una platja tropical

El Patronat de Turisme de Girona también usó una foto de una playa de Perth para promocionar la Costa Brava

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

S.García-Arbós/ M.Cabruja, 

05-03-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image