La @ va néixer en un document mercantil escrit a Sevilla el 1536


image

Sevilla.- 

La primera vegada que es té constància escrita de l'ús del símbol de l'arrova (@) data del 1536 en un document mercantil enviat de Sevilla a Roma, segons ha indicat avui l'Ajuntament de Sevilla per ressaltar que aquest fet suposa un reclam per al visitant en el bloc del seu Consorci de Turisme.

Segons la pàgina www.visitasevilla.es/bloc, el document més antic on apareix clarament dibuixada l'arrova està datat el 4 de maig de 1536 en un escrit del comercial italià Francesco Lapi.

Aquest document va ser descobert pel professor Giorgio Stabile, de la Universitat La Sapienza, mentre restaurava una col·lecció fotogràfica per a l'Institut Treccani.

Vaixells amb tresors d'Amèrica

Segons sembla, aquest document és una carta enviada per un mercader italià des de Sevilla a Roma on es descriu l'arribada de tres vaixells carregats amb tresors provinents d'Amèrica.

En el text, el comercial precisa en el seu escrit que "una arrova de vi, que és 1/13 d'un barril, val 70 o 80 ducats".

La quarta part d'un quintar

L'arrova, una unitat de massa usada fins fa pocs anys, és la quarta part d'un quintar, és a dir, 11,34 quilograms, i es pensa que el seu origen etimològic és de l'àrab ar-roub, que significa quatre.

L'evolució del símbol va tenir lloc després que els copistes del llatí, a l'escriure ad, que significa fins o cap a, ho dibuixaven com un 6 reflectit, cosa que va originar, a través dels temps, la forma que avui coneixem.

L'Ajuntament afirma que aquesta referència històrica és de les que rep més visites en la seva pàgina turística, juntament amb la Torre de l'Or i els jardins dels Reials Alcàssers.

L'origen del seu ús a internet està en el seu freqüent ús en anglès com a abreviatura de la preposició at (en) i va ser popularitzada en la dècada dels 70 del segle passat per l'enginyer nord-americà Ray Tomlinson, considerat l'inventor del correu electrònic.

Foto: Tros del manuscrit del document mercantil datat a Sevilla el 1536 on apareix la primera @. / El bloc de Sevilla

Font: EFE

13-06-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image