Una novel·la escrita en paper higiènic arrasa al Japó


image

Tòquio.- 

La primera novel·la impresa en un rotllo de paper higiènic al Japó ja ha venut 80.000 exemplars després d'un mes al mercat, i està a punt de convertir-se en best-seller, segons ha assegurat avui un portaveu de l'empresa Hayashi Paper.

La novel·la Drop (gota, en espanyol) del famós escriptor nipó Koji Suzuki, està a només 20.000 exemplars de ser considerada un èxit de vendes al Japó, encara que cap editorial l'ha publicat.

La novel·la curta, que costa 210 iens (1,6 euros), narra una història de terror psicològic que transcorre entre les quatre parets d'un petit lavabo japonès. Ocupa exactament 88 centímetres de paper i en cada rotllo es repeteix 34 vegades.

És costum al Japó aprofitar el temps dedicat a l'excusat i fer-hi altres passatemps. Per això, empreses com Hayashi Paper, encarregada de distribuir Drop en aquest original suport, venen des de fa temps rotllos amb historietes manga o sobre temes educatius.

Productes de la casa

L'exemple de Drop, que es ven tant a les seccions de productes de la casa dels supermercats com a les llibreries o a internet, es podria estendre. El portaveu de Hayashi Paper ha confessat que l'èxit de la novel·la és degut a la popularitat de Suzuki.

L'escriptor és molt conegut al Japó per les seves novel·les de terror i ha transcendit les fronteres del país asiàtic amb la seva novel·la Ring,, que posteriorment va ser adaptada al cine per Hollywood.

Suzuki va acordar amb Hayashi Paper escriure una novel·la de 2.000 paraules perquè fos llegida al lavabo, ja que, segons la seva opinió, de vegades és un lloc que inspira terror al ser humit, fosc i brut.

Foto: L'escriptor Koji Suzuki mostra la seva novel·la./EFE

Font: EFE

08-07-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image