Els espanyols senten més plaer amb el menjar que amb el sexe


Madrid.- 

Els espanyols senten més plaer amb el menjar, sobretot amb la xocolata, que amb el sexe, segons un informe presentat avui sobre l'Evolució del Plaer a Espanya. L'estudi s'ha realitzat entre 8.351 persones.

L'informe, desenvolupat pel professor de Sociologia de la Universitat de Barcelona, Javier Barraycoa, i patrocinat per una coneguda marca de gelats, assenyala que els cinc plaers preferits a Espanya són, per aquest ordre, menjar, la família, viatjar, la xocolata i el sexe.

Barraycoa ha explicat que aquests resultats són deguts a l'estreta relació de la cultura espanyola amb la gastronomia, tot i que ha assenyalat que els gustos alimentaris han evolucionat cap a la sofisticació amb els productes exòtics i de gurmet.

En l'àmbit internacional, dos de cada tres països situen el menjar en el número u del seu rànquing, tot i que no mostren preferència per un aliment en concret.

A la cua

Espanya està a la cua dels països que més disfruten dels plaers, juntament amb els Països Baixos, Alemanya i Austràlia, i allunyat de Colòmbia, Mèxic, Portugal i Turquia, que lideren la llista.

Per comunitats autònomes, Astúries i Extremadura són les regions que més plaer experimenten, mentre que a les illes Balears i el País Valencià hi ha els espanyols que menys disfruten.

Barraycoa ha assegurat que malgrat la crisi els espanyols no renunciaran a disfrutar dels seus plaers favorits, que seran menys extensos però més intensos.

A Espanya, les dones superen els homes en la capacitat de sentir plaer, amb un "117 de Coeficient de Plaer enfront del 114 masculí", encara que a nivell mundial passa tot al contrari.

Les espanyoles prefereixen experiències lligades a la relaxació, mentre que els homes opten per plaers que els permetin autorealitzar-se.

Font: EFE

08-07-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image