La Generalitat reclama dos cèntims d'euro a l'Ajuntament de Figueres per un curs formatiu de seguretat


Figueres.- 

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha reclamat a l'Ajuntament de Figueres dos cèntims per un error en la inscripció en un curs de caporal de la policia local. «Per un error material», en la convocatòria que va fer l'organisme depenent del Departament d'Interior de la Generalitat hi constava com a preu de la matrícula 1.123,63 euros, en lloc de 1.123,65 euros. La reclamació s'ha fet amb un voluminós expedient que ha suposat un cost material més elevat que el deute.

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya va enviar un escrit a l'Ajuntament figuerenc en què s'explicava que s'havia produït un error en la publicació de la convocatòria per a un curs de caporal. L'error era en el preu, i la diferència entre el que van cobrar i el que havien d'haver cobrat era de dos cèntims d'euro. Com que s'havia formalitzat la matrícula d'un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres per assistir al curs, l'escrit que va rebre l'ajuntament era perquè abonessin els dos cèntims de diferència. Tot això constava en un voluminós expedient que va recaure aquesta setmana a l'alcalde, Santi Vila. Aquest es va emportar una «sorpresa» després de llegir les extenses consideracions prèvies i veure com al final el que s'acabava reclamant eren, simplement, dos cèntims d'euro. Aquesta situació l'ha portat a escriure un article, carregat d'ironia, al seu bloc d'internet: «No seria sobrer fer comptar a l'administració la despesa en temps, en paper i en correu postal que ha suposat la reclamació d'aquests 2 cèntims i no seria sobrer, tampoc, pensant en el futur, incorporar en els crèdits formatius dels servidors públics una nova assignatura destinada a exercitar… el sentit comú. Mentrestant, lògicament, he ordenat reparar el deute ràpidament! No voldria que el govern de Catalunya tingués problemes de tresoreria per incompliments fiscals de la meva ciutat.»

Vila considera que és una situació anecdòtica però prou il·lustrativa d'un sistema en què les administracions posen un excés de zel i recursos en «petiteses», mentre que se n'escapen d'altres de fonamentals. «Amb aquestes coses –diu– les mateixes administracions ens ofeguem la feina del dia a dia. El temps que va dedicar el funcionari a escriure el text i jo a llegir-lo té un cost superior als dos cèntims.»


Comentari al Blog Diari de L'Absurd:

Un deute de dos cèntims

Temes relacionats:

Boada: «La reclamació dels 2 cèntims és exemple de transparència»

Interior diu que la reclamació dels 2 cèntims a l'Ajuntament es va fer per correu electrònic

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Josep Puigbert, 

24-09-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image