Roben una gran pedra de 250 quilos del castell de les Sitges


image

Florejacs (La Segarra).- 

Uns desconeguts van assaltar la setmana passada el cementiri del recinte de les Sitges, on està ubicat el castell, a Florejacs i es van emportar una pedra semiesfèrica, probablement de finals del segle XVIII, que rematava la unió dels murs est i sud del cementiri. Els responsables del castell, situat a pocs metres del cementiri, es van adonar de la sostracció dilluns passat i, tot i que no saben qui ha pogut emportar-se-la, sí que sospiten que deuen haver estat "com a mínim tres persones, perquè pesa al voltant de 250 quilos i necessita un vehicle com una furgoneta per traslladar-la". No han presentat denúncia perquè "no creiem que se solucioni res", va explicar el director del Castell de les Sitges, Jaume Moya, que també va lamentar que "és molt habitual que desaprensius s'emportin material de pobles deshabitats", com el veïnat de les Sitges. "La peça no té un gran valor però això no dóna dret a ningú a emportar-se-la", va afirmar.

El cementiri és contigu a l'església romànica de Sant Pere, situada vora el castell de les Sitges, propietat de la família Canals-Duch.

Moya, en una carta al director enviada a aquest diari, també lamenta que el recinte del cementeri presenta un "estat de degradació llastimós" i que les administracions, l'Església i els veïns no han anat amb compte amb la conservació i la dignificació d'aquesta banda del món". Moya recorda en el seu text que "l'estat del veïnat de les Sitges ja ha causat la desaparició de les làpides medievals del cementiri", de les quals només en queda una, raó per la qual va ser portada a l'interior del castell. A més, el mateix castell havia registrat diversos robatoris en què se'n van emportar des de mobles fins al generador elèctric, en diverses ocasions, l'última fa uns cinc anys.

S'ha de recordar que el Castell de les Sitges va ser reobert al públic el passat mes de març després d'una important rehabilitació. Ara es pot visitar una vegada al mes. A més, s'hi porten a terme activitats com conferències, exposicions o fires. També s'hi celebren actes privats com bodes o festes d'aniversari.

Foto: Imatge de la semiesfera de pedra que van robar els lladres.

Font: Segre

25-11-2009


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: No paitu més! Ja l'hem trobada! La tenien impúdicament exhibida i a la venda en un magatzem de materials antics per a la decoració... Com diuen a l'APM, "esto es el bronx!"
Giliet , 11/10/2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image