L'FBI va fer servir Llamazares per simular l'aspecte actual d'Ussama ben Laden


image

Washington.- 

L'FBI ha reconegut que va fer servir una fotografia extreta d'internet del portaveu d'Izquierda Unida (IU) al Congrés, Gaspar Llamazares, per actualitzar digitalment la imatge d'Ussama Ben Laden, líder d'Al-Qaida. El govern espanyol demanarà explicacions, i l'agència nord-americana assegura que retirarà la imatge de la pàgina dels terroristes més buscats.

«Som conscients de la semblança entre les característiques de la línia dels cabells en la foto de progressió d'edat d'Ussama ben Laden, produïda per l'FBI i publicada a la web, i les d'una fotografia existent d'un funcionari públic espanyol», va dir el portaveu de l'agència nord-americana, Jason Oack. L'FBI va actualitzar aquesta setmana 18 fotografies de presumptes terroristes a la pàgina web www.rewardsforjustice.net, en la qual s'ofereixen recompenses per la seva captura. Concretament, per Ben Laden el govern dels EUA ofereix fins a 25 milions de dòlars. Com que no tenen fotos recents, els experts de l'FBI tracten les imatges de què disposen amb eines digitals per reconstruir com seria la cara del sospitós anys més tard. Segons va explicar Pack, per produir les fotografies de progressió d'edat els experts acostumen a seleccionar les característiques físiques d'una base de dades de fotografies que els serveixen de referència per crear la imatge nova. No obstant això, «sembla que en aquest cas l'artista forense no va poder trobar les característiques adequades entre les fotografies de referència, i va obtenir aquestes característiques, en part, a partir d'una fotografia que va trobar a internet». El portaveu de l'FBI va subratllar que el tècnic «no era conscient» de la identitat de la persona de la fotografia que va utilitzar, i que les semblances «no van ser intencionades». L'FBI retirarà la imatge, en la qual Ben Laden apareix amb una mica més de pes, els cabells blancs i la barba més curta. Les imatges van ser tractades al laboratori que l'agència federal té a Quantico (Virginia).

Llamazares ha rebut garanties del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que demanarà explicacions als Estats Units perquè aclareixin aquest episodi. Fonts d'IU van assenyalar que Rodríguez Zapatero, el ministre de l'Interior i el ministre d'Afers Estrangers es van posar en contacte amb el diputat per expressar-li la seva solidaritat.

Font: EFE

16-01-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image