El Club de Futbol Badalona no reproduirà el seu himne esportiu per no pagar a la SGAE


Badalona.- 

La junta directiva del Club de Futbol Badalona no emetrà més l'himne esportiu al camp del Centenari per no seguir pagant drets d'autor. L'última vegada que el van poder escoltar els aficionats va ser diumenge passat en el partit contra el Dénia. La música amenitzava el principi, la mitja part i el final del partit de l'equip badaloní.

L'himne data del 2003, quan la directiva va buscar una nova melodia amb motiu del centenari del club. La lletra va anar a càrrec de Joan Solé i Amigó i la música la va compondre Joan Maria Solé i Arqués. Segons ha indicat un portaveu de l'entitat, el lletrista va cedir els drets, però el compositor no.

"Crèiem que es reservava els drets d'autor, però que no ens cobraria. Al final no ha sigut així", han assegurat fonts de l'entitat. El club considerava que un esdeveniment com la celebració del centenari era suficient perquè els ciutadans hi donessin suport i se sumessin a la iniciativa de forma altruista.

Només un complement

Després d'interposar una denúncia l'autor de la música, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) va començar fa un any i mig una llarga reclamació. El club va presentar al·legacions, però al final ha hagut d'abonar entre 2.000 i 3.000 euros en concepte d'endarreriments. La SGAE havia començat demanant al club 80 euros per partit i ha acabat sol·licitant-ne 140.

El club considera que la reclamació d'aquest cànon per part de la SGAE, a instàncies de l'autor de l'himne, està "fora de lloc". L'entitat esportiva ha volgut evitar-se maldecaps, ja que diu que la seva funció és l'espectacle esportiu "la mateixa competició futbolística", mentre que la música només és un complement per "crear un clima més agradable".

La SGAE justifica el pagament

La Societat General d'Autors (SGAE) replica que ha sol·licitat al club el pagament d'una quantitat mínima establerta en 1.300 € pels drets d'autor entre el 2004 i el 2007, i que intenta negociar "per no entrar en processos llargs". La gestora admet que "la decisió d'emetre o no l'himne depèn únicament i exclusivament del club i que, mentre no l'emeti, el Club no té l'obligació de fer front a cap pagament en concepte de drets d'autor".

La SGAE, segons les seves xifres, cobra segons la capacitat del recinte. Fins a 5.000 espectadors, amb 92,41 euros per partit, i per més de 50.000, 147,89 euros, en una escala amb gradacions.

Font: El Periódico

Teresa Pérez, 

02-02-2010


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Això ja comença a fer una mica de mala olor, i no sé si la SGAE famosa també cobra al Govern espanyol algún cànon quan sona l'Himne nacional.
Santi Juan, 03/02/2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image