L'FBI lamenta el ''desafortunat'' incident de la manipulació de la imatge de Llamazares


Madrid.- 

Un representant de l'FBI a l'Ambaixada dels EUA a Espanya ha entregat avui al diputat d'IU Gaspar Llamazares una carta del 22 de gener, firmada pel director adjunt d'aquest organisme nord-americà, Christian Hassell, en què ha lamentat el "desafortunat" incident sobre la seva imatge.

L'FBI li ha traslladat la seva preocupació per la manipulació d'una fotografia de Gaspar Llamazares per fer un retrat robot d'Ussama Bin Laden, així com "qualsevol publicitat indesitjada i efecte personal que li pugui haver causat", segons una nota d'IU.

També s'ha indicat en el text que s'està analitzant aquest "lamentable incident" i revisant les pràctiques per assegurar que no es torni a produir.

En la carta, s'assenyala que "qualsevol associació" entre el diputat d'IU i "les imatges recentment creades de l'envelliment virtual d'Ussama Bin Laden i Atiyah Abd al-Rahman no va ser en absolut intencionada".

En l'escrit, es precisa que les imatges en qüestió ja han estat retirades de les pàgines web tant de l'FBI com del Departament d'Estat.

Investigació interna

El representant de l'Ambaixada que ha entregat la carta ha transmès verbalment a Llamazares que la suposada investigació que es porta a terme sobre aquesta qüestió té un caràcter intern, de manera que no és d'esperar que ni el mateix interessat ni el Govern espanyol, que també la va reclamar des d'un principi, puguin tenir accés al seu contingut.

Per la seva part, el diputat d'IU ha demanat una investigació seriosa sobre els fets, el resultat de la qual ha de ser traslladat al Govern espanyol, i la depuració de les responsabilitats pertinents per l'ús de la seva imatge.

Llamazares ha exigit explicacions sobre el suposat lloc de Google en què es va trobar la fotografia utilitzada i una informació completa sobre la possible existència d'arxius en qualsevol organisme oficial amb dades de persones, inclosa la seva ideologia política.

Així mateix, ha reclamat a tots els organismes oficials nord-americans implicats en aquest assumpte, entre ells, l'FBI i el Departament d'Estat nord-americà, explicacions públiques suficients al més alt nivell sobre el que va passasr, per aclarir qualsevol dubte o vinculació de la seva persona amb el terrorisme.

Tema relacionat:

L'FBI va fer servir Llamazares per simular l'aspecte actual d'Ussama ben Laden

Font: EFE

03-02-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image