La SGAE exigeix 100 euros a uns escolars per representar Lorca


La Corunya.- 

Alumnes de l'institut Zalaeta de la Corunya han vist com la SGAE els vetava representar Bodas de sangre, de Federico García Lorca, en un teatre local per no disposar dels drets corresponents, segons publica avui El Faro de Vigo.

La SGAE reclama el pagament de 100 euros. El muntatge el representen escolars de l'institut d'edats entre els 14 i 17 anys i anava a representar-se al Fòrum Metropolità amb la intenció de participar en el concurs nacional Buero Vallejo.

El coordinador de teatre de l'institut, Javier Fernández, com havia fet en moltes altres ocasions, va sol·licitar els permisos pertinents a l'Ajuntament i a la SGAE: "Mai vaig tenir cap problema, fins i tot vaig tenir una companyia de teatre professional i tot va anar bé amb la SGAE. Mai em van ajudar, però els pagàvem i no passava res. Però ahir, en lloc dels contractes per confirmar l'actuació, em trobo una notificació anunciant-me que la funció quedava suspesa", explica el diari.

Anunci de l'ajuntament

L'anunci no era de la mateixa SGAE, sinó de l'institut municipal d'espectacles que anunciava a Fernández: "La representant de zona de SGAE ha comunicat que vostè no compta amb l'autorització dels dipositaris dels drets de l'obra per representar Bodas de sangre i per tant ha demanat la suspensió de la venda d'entrades".

Font: El Periódico

03-02-2010


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: La propera vegada que triïn Eurípides. Però en original i en el text copiat dels còdexs bizantins. Altrament, encara els demanarien 100 o 200 € pels drets de traducció i pels hereus dels copistes post-carolingis.
Dídac, 05/02/2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image