Aguirre es disculpa per carta davant Serrano per haver-li dit "fill de puta"


Madrid.- 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha remès una carta al Defensor del Contribuent de la capital, Fernando Serrano, en què es disculpa per les seves paraules de la setmana passada en què, traïda per un micròfon obert, es congratulava per haver "tingut la sort de poder donar-li un lloc a IU i prendre-li al "fill de puta" en relació amb Caja Madrid.

Segons han informat Europa Press fonts del Govern regional, la missiva té caràcter personal i està datada ahir, 3 de febrer. La presidenta madrilenya demana perdó directament a Serrano, malgrat que divendres ja es va disculpar públicament.

Durant els últims dies la cap de l'Executiu autonòmic no ha dit en cap moment que amb l'exabrupte es referís a Serrano, ja que només ha comentat que l'insult anava dirigit a "un conseller de l'entitat". Per això, aquesta és la primera vegada que Aguirre reconeix que amb l'epítet volia fer al·lusió al Defensor del Contribuent del consistori.

Missiva personal

Així mateix, fonts municipals han confirmat a Europa Press que Serrano ha rebut la carta aquest matí i, si bé han eludit comentar el contingut de la missiva perquè es tracta d'una cosa "personal", sí que han confirmat que Aguirre s'hi disculpa amb el responsable municipal.

Dies abans de les paraules d'Aguirre, es va saber que el vicealcalde de Madrid, Manuel Cobo, s'enfrontava a un any de suspensió de militància per carregar contra la presidenta autonòmica en una entrevista a causa de l'actitud que estava mantenint a Caja Madrid. De la mateixa manera, hi va haver veus que van arribar a demanar una sanció per a Aguirre per haver atacat un company de partit. En aquest sentit, fonts del PP de Madrid han recordat que Serrano no és afiliat ni militant de la formació.

Les desavinences de Serrano amb les autoritats autonòmiques es remuntan a fa més d'un any quan, el 16 de gener del 2009 i enmig del turbulent procés de renovació dels òrgans de direcció de Caja Madrid, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, va aconseguir que fos elegit davant notari president de la Comissió de Control, i així va desbancar l'aguirrista Pablo Abejas.

Incompatibilitat de càrrecs

No obstant, la reunió en què es va produir el canvi va ser de gran tensió, especialment quan el conseller d'Economia i Hisenda, Antonio Beteta, va decidir obrir un expedient sancionador al Defensor del Contribuent per incompatibilitat dels seus càrrecs. L'Ajuntament madrileny va assegurar llavors que els seus serveis jurídics ja havien analitzat el cas, sense trobar cap signe d'anomalia, i el mateix dia fonts municipals van assegurar que Serrano ja havia escrit una carta de renúncia al càrrec municipal.

No obstant, Abejas va demanar a Serrano que se n'anés de la reunió en què havia estat elegit i, al negar-s'hi, l'aguirrista va decidir suspendre la trobada i va abandonar el lloc amb els altres cinc consellers que l'havien recolzat i no havien donat per vàlida l'elecció.

Les següents jornades van ser un cúmul de declaracions i incertesa sobre qui presidia realment aquest òrgan, fonamental en tot el procés d'eleccions internes ja que la Comissió de Control estava cridada a tenir un paper clau a l'hora de definir quina normativa s'havia d'aplicar en la successió de Miguel Blesa.

Llista consensuada

Per solucionar aquesta mena de desavinences, la Comissió de Control va acordar abordar només qüestions ordinàries de l'entitat i no entrar en la polèmica respecte a la Llei vigent o el procés electoral de renovació de càrrecs.

Al juliol, la direcció nacional del PP va posar ordre entre les seves files i va optar per consensuar una llista única per a l'entitat financera que encapçalés Rodrigo Rato. Contents els gallardonistes i els aguirristes, es va aconseguir pactar el nombre de representants del PP, el PSOE i IU, així com dels sindicats, en els diferents òrgans.

No obstant, a principis d'any Serrano va quedar fora de la comissió de control de la caixa i en el seu lloc va repetir el representant d'IU Rubén Cruz Orive.

tema relacionat:

Esperanza Aguirre: "Hemos tenido la suerte de poderle dar un puesto a IU quitándoselo al hijo puta"

Font: Europa Press

04-02-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image