L'alcalde de Pineda, a punt d'arribar a les mans amb un veí que no podia dormir per un concert de música clàssica


Pineda de Mar.- 

l'alcalde de Pineda, Joan Morell, i un veí, Enric Basart, van discutir divendres a la nit. Basart, que viu al costat de can Comas, va posar música molt alta a casa seva i va obligar a aturar l'actuació de l'Orquestra Filarmònica de Catalunya. El veí manté que ho va fer per protestar perquè no pot dormir. Diu que Morell el «va amenaçar, el va insultar i el va empentar». l'alcalde lamenta «l'espectacle que va donar» el veí i diu que estava indignat, però que sempre és «respectuós amb tothom».

Basart, que viu al costat de la masia de can Comas on se celebra el cicle de música Acords d'estiu diu que divendres es va indignar perquè no podia dormir, eren les dotze de la nit tocades i el concert encara durava. La seva habitació és a només tres metres de l'escenari dels músics. Defensa que va posar música rock molt alta en «senyal de protesta» perquè fa tres anys, des que es fa el cicle, que no pot dormir els divendres a la nit. Manté que la seva família ja ha adreçat algun escrit de queixa a l'Ajuntament. La música que va posar va provocar que l'orquestra deixés de tocar. Diu que l'alcalde i el seu germà es van enfilar al terrat d'un veí i des d'allà el van escridassar. Explica que va aturar la música perquè el seu pare li va demanar i que minuts després va baixar a can Comas per parlar amb l'alcalde i explicar-li els seus motius. Assegura que va ser llavors quan l'alcalde el va agafar amb força d'un braç i el va fer sortir. Al carrer, assegura que el va insultar i el va amenaçar. «Em va dir: "aquesta me la pagaràs" i "te"n recordaràs" i, pocavergonya i desgraciat. Em va deixar ben clar que eren amenaces», diu. El veí assegura que Joan Morell «va perdre les formes». «El que hauria d'haver fet l'alcalde era trucar a la policia i que aquesta hagués fet el que havia de fer i no fer de xèrif», apunta. Basart, que és treballador de la brigada municipal, ha volgut demanar disculpes a les persones que van assistir al concert alhora que recorda que està fart i indignat per la situació que casa seva viu cada estiu.

l'alcalde afirma que l'incident que va provocar Basart divendres va ser «lamentable». Morell subratlla el perjudici que va suposar per a les persones que havien pagat per aquell concert. Joan Morell reconeix que es va indignar molt pel que va fer Basart, però afegeix que ell sempre «és respectuós amb tothom». Afirma que va dir a Basart que «s'havia passat». «No hi ha res a amagar, tothom que hi era ja sap com va anar», sosté. «Aquest noi va tenir un mal moment o no sé el que li va passar», diu. El concert va començar a les deu del vespre i va acabar a quarts d'una de la matinada.

Font: El Punt, edició Maresme

Montse Martínez, 

02-07-2002


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image