A Mataró s'inventen la beguda de la Semproniana, elaborada a base de licor de pèsol


Mataró.- 

Fins ara només una de les Santes de Mataró, la Juliana, tenia beguda pròpia, que es pot tastar la nit dels Requisits. Aquest any, però, l'empresa que gestiona el servei de barres s'ha inventat la beguda de l'altra santa, la Semproniana. Una es fa amb maduixa i l'altra també conté un producte típic de la comarca, el pèsol. El licor té 22 graus i és elaborat amb aroma de pèsol i un lleuger gust mentolat de la clorofil·la que li dóna el color verd.

Només de flairar-lo es reconeix l'aroma de pèsol que té el nou licor. El color és verd i això s'ha aconseguit de manera natural afegint-hi clorofil·la, i és per això que té un cert gust mentolat. Segons el seu inventor, Jaume Juher, reconegut investigador alimentari, es tracta d'un licor de baixa graduació -22 graus- que barreja l'alcohol amb el concentrat d'aroma de pèsol. Juher va assegurar que ha estat difícil associar el pèsol amb la beguda. l'expert va explicar que amb la col·laboració de la destil·leria Muntanyà de Granollers va fer el destil·lat d'alcohol i va encarregar a uns laboratoris d'Alemanya que li fessin el concentrat de pèsol. També s'hi ha afegit una mesura de sucre per rectificar el midó.

Fred i sense gel

l'inventor del licor va recomanar prendre"l fred però no amb gel, perquè li rebaixa l'aroma. Jaume Juher va explicar que abans d'aconseguir el licor de pèsol va fer proves amb poma, comí i també amb aigua bullida de pèsols, però res no va tenir èxit. Va ser a la desena prova que va obtenir el licor.
La beguda se servirà a les barres que hi ha als balls i actes de la festa. s'han elaborat 300 litres de beguda que es prendran amb gots de plàstic reciclables que portaran dibuixats la Geganta i en Robafaves. l'empresa Pica-Tapa s"encarrega de la concessió del servei de barres durant la festa major.

Font: El Punt, edició Maresme

24-07-2002


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image