Dos-cents independentistes catalans parodien la invasió de Perejil a les Medes


l'Estartit.- 

Les illes Medes es van convertir ahir en l'escenari d'un començament simbòlic del procés d'independència de Catalunya. Uns 200 voluntaris de l'Exèrcit dels Països Catalans van ocupar l'illa de la Meda Gran durant menys de dues hores i van desplegar-hi l'estelada, fent una clara paròdia de l'enfrontament recent entre Espanya i el Marroc per la sobirania de l'illot del Perejil. En un marc marcadament festiu, els combatents anaven camuflats amb barretines i banyador i duien com a armes les darreres novetats en pistoles d'aigua. El comandant de l'Exèrcit dels Països Catalans, autobatejat Pere Gil, va advertir que aquest estiu es faran noves descolonitzacions de territori i va posar al seu punt de mira les illes Formigues de Palamós.

El port de l'Estartit es va omplir d'estelades ahir cap al migdia. Era l'hora d'arribada dels voluntaris de l'Exèrcit dels Països Catalans, preparats per assaltar les illes Medes i començar el procés de descolonització. Amb barretina, pistoles d'aigua i julivert a les orelles, els combatents es van dirigir cap a la Meda Gran amb canoes, barques de lloguer i, fins i tot, amb un rai improvisat amb fustes i bidons de plàstic i coronat amb l'estelada i la bandera pirata. «És l'inici d'un conjunt d'accions que hem de fer aquest estiu per reclamar la descolonització progessiva que ens ha de portar a la independència aquest segle», argumentaven els diferents grups independentistes que havien convocat aquest acte a través d'Internet.

l'acte va ser seguit en tot moment des d'una llanxa pel servei de vigilància de l'espai protegit de les Medes. De fet, els mateixos organitzadors ja havien consultat amb Medi Ambient què podien fer un cop a l'illa i van remarcar als soldats que no sortissin del corriol, que no s"enduguessin ni un gra de sorra i que no molestessin els gavians, en època de cria. «Hem de respectar l'statu quo de les Medes», apuntava el comandant número 11 de la Lliga Anticolonial. l'ocupació va durar menys de dues hores, després de llegir el manifest de declaració d'independència i cantar Els segadors dalt de tot de la Meda Gran, on s'havia desplegat una gran estelada i dos cartells en què deia «Independència».

Els organitzadors es van queixar que els havien intentat boicotejar l'acte, ja que asseguren que els van negar dues de les barques que tenien emparaulades amb antelació argumentant, de forma inexplicable, que no podien salpar entre les onze del matí i la una.

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Robert Carmona, 

28-07-2002


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image