Condemnen l'Alcampo de Mataró per haver forçat a plegar una treballadora que no va cobrar un tallat al seu marit


Mataró.- 

El jutjat social de Mataró ha donat la raó a una treballadora de l'Alcampo de Mataró, Isabel Llovet, que va plegar «voluntàriament» de l'empresa després de ser sotmesa a una entrevista «intimidatòria» amb els seus superiors. La dona no havia cobrat al seu marit, que treballa a prop, la consumició d'un tallat i l'endemà la van cridar al despatx de Recursos Humans, on la van sotmetre a un interrogatori, la van amenaçar de suspendre-la dos mesos de feina i sou i de fer-li un «judici» com s'havia fet en altres casos i de denunciar-la després a la policia. Per estalviar-li això, van proposar-li que presentés la renúncia voluntària, cosa que va fer.
En la sentència, publicada el 25 de juliol, el jutge considera com a fets provats que la dona va ser sotmesa a aquesta entrevista i que, per testimonis d'altres extreballadors, ja s'havien produït situacions semblants «en una sala sense llum, amb monitor de TV i amb vigilants de seguretat».

El jutge argumenta que no és vàlida la renúncia a drets reconeguts, com el d'un contracte laboral, quan això es fa amb «una pressió intimidatòria greu» i cita la «freqüència amb què es produeixen acomiadaments sota l'aparença de dimissions voluntàries dels treballadors». La treballadora havia tingut contractes temporals i per obra, però el jutge considera una relació laboral com a indefinida i qualifica de «frau de llei» l'ús d'aquests contractes que teòricament són per motius excepcionals de la producció. La sentència obliga l'empresa a indemnitzar la dona com un acomiadament improcedent, o bé, ja que és membre del comitè d'empresa, a readmetre-la si ella ho vol.

Font: El Punt, edició Maresme

05-08-2002


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image