El ministre García-Margallo es disculpa per haver dit que l'Argentina "s'ha disparat un tret al peu" i diu que no anava amb segones


Madrid.- 

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, s'ha excusat aquest dimarts per haver dit que l'Argentina "s'ha disparat un tret al peu" amb la seva decisió d'expropiar YPF a Repsol i ha aclarit que aquesta expressió no tenia un doble sentit.

García-Margallo ha manifestat les seves disculpes al final de la seva compareixença davant la Comissió d'Afers Iberoamericans del Senat, després que alguns senadors li retraguessin el mal gust de la seva frase.

"És una expressió desafortunada. Ho reconec i no tenia cap segona intenció. Com que aquí tothom confessa el que és, jo sóc monàrquic des que tinc 16 anys", ha comentat.

Abans de participar aquest migdia en un col·loqui a Madrid, el ministre va dir que l'Argentina "s'ha disparat un tret al peu", referint-se a l'actitud de la presidenta argentina, Cristina Fernández, sobre l'assumpte d'YPF.

El senador del PNB Iñaki Anasagasti ha opinat que la frase de García-Margallo "no té gràcia" i que podria fer mal a determinades persones.

El portaveu de l'Entesa, Jordi Guillot, també li ha retret les paraules emprades per criticar la presidenta argentina després del que ha passat en els últims dies.

El nét gran dels reis, Felip Joan Froilà, de 13 anys, va patir el dia 9 una ferida al peu dret causada per un tret accidental d'escopeta quan estava amb el seu pare, Jaime de Marichalar, en una finca de Sòria.

Aquest fet va tenir lloc quatre dies abans que Joan Carles I es fracturés el maluc durant un viatge a Botswana, on era de cacera.

Font: EFE

17-04-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image