L'Estat denega la patent a un disseny amb el lema “Independència ja” perquè el considera “contrari a l'ordre públic o els bons costums”


image

Barcelona.- 

A la Marta Rosell se li va ocórrer dissenyar unes samarretes per anar al Concert per la Llibertat que es va fer al Camp Nou el 29 de juny passat. Un disseny senzill, amb les quatre barres de la bandera catalana i a sota la llegenda “Independència ja”. Rosell va pensar a comercialitzar les samarretes, i, perquè no les hi copiessin, va optar per registrar el disseny a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM).
La sorpresa ha vingut amb la resposta de l'organisme estatal, dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Li han denegat la patent amb l'argument que “es tracta d'un disseny contrari a l'ordre públic o als bons costums”, segons l'examinadora de l'OEPM que firma la denegació, Magdalena Fernández Recio.
A l'agència de patents que ha tramitat la sol·licitud de Rosell, R. Volart Pons i Cia, entenen que la resolució de l'OEPM no té cap fonament legal, i que, per tant, s'hi podria presentar un recurs. Adverteixen que hi ha, però, dos inconvenients: el primer, que amb el recurs no hi ha garanties d'èxit. El segon, que a Rosell el tràmit li costaria 611 euros, que se sumarien als més de 300 que ja va pagar per engegar el procediment. Hi ha, però, una altra opció, un 75% més barata i que és l'opció per la qual s'ha decantat aquesta dissenyadora amateur resident a Badalona. Es tracta de salvar l'escull eliminant algunes lletres de la paraula “independència”, que era on es veu que raïen el desordre públic i els mals costums. Aquesta fórmula permetria que el disseny passés l'examen. O almenys això diuen a l'agència.
Com a mal menor, a Rosell li sembla bé. Amb una condició, és clar: “El que no faré serà treure les dues primeres.”

Font: El Punt Avui

Ivan Vila, 

23-07-2013


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Sembla que tornem als temps de la censura, quan calia fer "metàfores florides" per que llibres, pel·lícules i cançons passéssin...
Santi Juan, 25/07/2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image