Un conductor begut es fa passar pel seu cunyat i la justícia triga 6 anys a adonar-se'n i anul·lar la sentència


Barcelona.- 

El Tribunal Suprem ha anul·lat una sentència dictada el setembre de 2007 pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Rubí. La sentència condemnava a un home per delictes contra la seguretat del trànsit i desobediència després de ser sorprès conduint amb una taxa d'alcoholèmia superior a la permesa. L'infractor va donar 0,80 mil·ligrams d'alcohol en sang.

Després es va descobrir que el condemnat era en realitat el cunyat de l'infractor, que s'havia fet passar per un familiar seu per eludir les responsabilitats. La sentència, ara anul·lada, recollia que el conductor va aturar el vehicle sobre la vorera d'un carrer de Rubí de manera incorrecta. L'home manifestava símptomes com, halitosi alcohòlica, comportament eufòric i variable, parla incoherent i repetitiva.

Els agents no van poder fer-li bé la prova d'alcoholèmia degut a la voluntat "obstativa" de l'acusat. Aquest fet va suposar a l'infractor una sanció de 720 euros, la retirada del permís de conduir durant 12 mesos i fins a 6 mesos de presó, pena que va quedar en suspens. El detingut va poder evitar anar a presó, amb la condició de què no tornés a delinquir.

La condemna va ser notificada a "l'infractor". Aquest va denunciar que ell no era el conductor de les sancions que se l'imputaven. El suposat infractor va denunciar al seu cunyat per falsedat. La policia va poder comprovar que l'infractor havia eludit responsabilitats fen-se passar per un familiar seu. La Fiscalia va sol·licitar l'anul·lació de la sentència condemnatòria. El Tribunal Suprem, ha ordenat una nova instrucció, després de comprovar la picaresca del conductor.

Font: 324.cat

08-08-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image