Segresten un francès a Roses i demana ajut pel mòbil des del maleter del cotxe


Roses.- 

Un ciutadà francès que té habitatge a Roses, Jean L. Castellanos, va ser segrestat ahir a la tarda per tres homes que el van abordar en el moment que anava a pujar al seu cotxe a l'aparcament del passeig marítim. Els segrestadors van obligar la víctima a ficar-se al maleter i van fugir custodiats per un col·lega que els seguia amb un Mercedes. Des del portaequipatge, Castellanos va trucar amb el mòbil a un amic i li va dir que l'havien segrestat.

El segrest va passar pels volts de les 6 de la tarda en el moment que Jean L. Castellanos i una dona que l'acompanyava es disposaven a entrar al cotxe, un Golf de color blanc amb matrícula francesa, que tenien aparcat a la zona del passeig marítim de Roses. Segons els testimonis del succés, tres homes els van abordar i van obligar l'home a ficar-se dins del maleter, tot i que també van forcejar un moment amb la dona, ja fos per apartar-la o per intentar també endur-se-la. Els testimonis no van observar que els segrestadors, que anaven amb la cara descoberta i tenien faccions nord-africanes, esgrimissin cap arma. Un cop van tenir Castellanos dins del maleter, els segrestadors van engegar el cotxe i van marxar, seguits per un Mercedes que probablement pertanyia a un col·lega que els donava suport. Després del segrest, la dona es va posar a xisclar i va anar a demanar auxili a un bar de la zona, des d'on van trucar a la policia local de Roses.

Trucada des del maleter

Mentre era a dins del maleter, Jean L. Castellanos, que duia un telèfon mòbil, va fer una trucada a un amic i li va explicar la situació dient-li que no coneixia de res les persones que l'havien segrestat. Quan es va tenir constància del segrest, els Mossos i la policia local van muntar un operatiu de tancament de la zona per intentar localitzar els fugitius i alliberar la víctima. Aproximadament una hora després del segrest, el cotxe va ser localitzat a la urbanització Els Grecs i els Mossos se"l van endur a la caserna de Roses per tal de sotmetre"l a proves científiques com ara l'extracció d'empremtes dactilars. Els Mossos compten que quan els segrestadors van abandonar el Golf, van canviar la víctima de cotxe i se la van endur amb un altre, probablement el Mercedes que alguns testimonis van veure marxar al darrere. Per això, després van centrar la recerca en la localització de Mercedes sospitosos. No obstant, anit es temia que els segrestadors haguessin aconseguit burlar el
control policial i haguessin passat la frontera. Els investigadors han reclamat la cinta de la càmera de seguretat d'una oficina del BBV que hi ha a prop del lloc del segrest per si els segrestadors hi surten.

Carregat de diners

Es dóna la circumstància, segons va explicar l'acompanyant de Castellanos als testimonis del segrest, que l'home portava al damunt una gran quantitat de diners, que havia anat a treure del seu compte el matí. Això podria explicar el motiu del segrest en el cas que, com va explicar la víctima al seu amic per telèfon, no conegués els segrestadors.

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Tura Soler/Robert Carmona, 

07-11-2002


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image