Sant Gabriel i santa Tecla són els més votats per ser patrons d'Internet


Girona.- 

l'enquesta per trobar el candidat a ser patró d'Internet que fa un mes va posar a la xarxa la pàgina l'àngel de la web , creada pel gironí Àngel Rodríguez, col·loca com a més ben situats l'arcàngel sant Gabriel, que va anunciar a la Verge Maria que seria la Mare de Déu, i santa Tecla, patrona de Tarragona i que no té més que el nom per relacionar-se amb Internet. Aquesta iniciativa respon a l'interès del Vaticà per trobar un patró virtual, tot i que les preferències romanes sembla que s"inclinen cap a Isidor de Sevilla, un bisbe del segle VII que es considera l'inventor de les bases de dades. La proposta oficial ha de venir d'un bisbat.

Els candidats que proposa l'àngel de la web, pàgina creada pel cap del departament de ràdio del bisbat de Girona, Àngel Rodríguez, són sant Isidor, inventor de les bases de dades al segle VII; sant Pere Regalat, que al segle XV va recórrer 80 quilòmetres en quinze minuts; santa Tecla, pel nom; l'arcàngel sant Gabriel, perquè va portar notícies com l'anunciació de la Verge Maria; santa Rita, patrona dels impossibles, i sant Andreu, germà de sant Pere, que per ser pescador navegava i treballava amb la xarxa. Entre els 816 internautes que des de fa un mes i fins ahir han contestat a l'enquesta el preferit és l'arcàngel, amb un 42% del vots. En canvi Isidor, amb només el 14% de suport, sembla que seria el preferit pel Vaticà.
La proposta oficial de patronatge ha de venir d'una conferència episcopal o d'un bisbat. Per això si l'arquebisbat de Sevilla considerés aquesta qüestió com a prioritària podria tenir un pes en la decisió. En aquest sentit es van començar a moure els internautes de Valladolid, ciutat que està sota el patronatge de Pere Regalat, però aquest sant ja protegeix els toreros perquè una vegada va reduir i beneir un brau, i a Roma li agrada repartir la feina. Sant Gabriel, tot i que té un aspecte interreligiós perquè és el que va dictar l'Alcorà a Mahoma, té el mateix problema de duplicitat perquè és el patró dels locutors de ràdio. Santa Tecla podria trobar el suport de l'arquebisbat de Tarragona, que està sota la seva protecció, i de passada de tots els bisbats catalans, però segons Rodríguez, a part del nom no té cap relació amb Internet, i més aviat li correspondrien els domadors de lleons, «perquè va amansar la fera quan els romans la volien matar».

Àngel Rodríguez explica que el patró serviria per «demanar-li ajuda, especialment quan no pots connectar-te, quan la xarxa és massa lenta o per protegir-te dels virus, dels hoax o missatges falsos i dels spams o missatges no deistjats». l'adreça de la pàgina és www.terra.es/personal
/angerod i l'enquesta estarà activa fins a l'abril, que amb motiu de la jornada de les comunicacions socials, per la festa de Sant Francesc de Sales, s"enviarà a monsenyor Foley. Les respostes provenen majoritàriament de l'Estat espanyol, seguides per Mèxic, els Estats Units i Polònia. l'àngel de la web és des del 1999 una de les pàgines catòliques més visitades.

El contrapunt tarragoní

La iniciativa de l'àngel de la web per trobar el patró d'Internet té el contrapunt en la que va portar a terme el 1997 l'empresa tarragonina Antaviana, dedicada al disseny de projectes web. Un grup de treballadors va tenir la idea de crear, en broma, un patró d'Internet. I en un cap de setmana va muntar la plana www.santatecla.org per promocionar santa Tecla, que ja era patrona de Tarragona, com a patrona dels internautes. La sorpresa es va produir un temps després quan el Vaticà va fer saber que es buscava un patró d'Internet, i que entre els candidats hi havia santa Tecla. Xavier Pastó, d'Antaviana, qualifica la situació de surrealista, ja que la seva iniciativa era totalment en broma. I es pot comprovar fàcilment en la plana web creada, on hi ha goig de lloança i guariments adaptats als internautes, i fins i tot un confessionari en línia.

l'alternativa italiana

La pàgina italiana www.santiebeati.it també va començar la recerca del patró d'Internet. Aquesta web va llançar una primera proposta que es va tancar el 4 d'octubre i que escollia sant Alfons de Ligori, patró dels moralistes, amb el 34% dels 9.516 votants, seguit per sant Gabriel, amb el 25,44%, mentre que santa Tecla només aconseguia el 6,28%. Des del novembre han fet una nova proposta que inclou el venerable Jaume Alberione, santa Clara o Maximilià Kolbe.Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Guillem Farré/Teia Bastons, 

18-12-2002


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image