Artur Mas proposa una selecció catalanoandorrana per participar en competicions esportives internacionals


Lausana.- 

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, es va reunir ahir a Lausana (Suïssa) amb el president del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge, i li va proposar crear una selecció mixta catalana i andorrana, que permetria a Catalunya participar en les competicions esportives internacionals. ERC, que recentment va signar un acord amb la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, aplaudeix la iniciativa, però critica que arriba 23 anys tard i és poc factible.

Mas va explicar que la possibilitat d'aliar-se amb Andorra permetrà a Catalunya disposar del «paraigua» d'un Estat per poder participar en competicions esportives internacionals, ja que, segons el candidat de CiU, el govern espanyol i el Comitè Olímpic Internacional només hi accepten nacions reconegudes per l'ONU. Amb tot, Mas va admetre que la proposta encara està una mica verda, perquè ni tan sols l'ha plantejada al cap del govern andorrà, Marc Forné. Segons el conseller en cap, tot dependrà del seu triomf en les eleccions catalanes. El candidat de CiU no va desaprofitar l'ocasió per tornar a carregar novament contra ERC per haver signat un acord amb la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i haver fet, segons Mas, un «ús partidista» d'aquest tema.

En canvi, ERC va dir ahir que qui fa electoralisme és CiU perquè la proposta de crear una selecció catalanoandorrana arriba «curiosament» a un mes de l'inici de la campanya electoral, i després de 23 anys de govern de la federació nacionalista. A més, ERC creu que la proposta és poc viable.

Font: El Punt

17-10-2003


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image