Més de 400 corredors nus a Premià de Mar en la segona cursa nocturna a pèl


image

Premià de Mar.- 

La segona cursa a pèl de Premià va aconseguir superar el nombre de participants de la primera edició, però lluny de les expectatives, que vaticinaven un miler de corredors nus. Tot i això, la carrera continua generant una gran expectació i més de 4.000 persones, equipades amb llanternes, van omplir els carrers a les tres tocades de la matinada. Aquesta cursa és l'única del món que es fa sense roba, en un nucli urbà i de nit. Ara s'ha d'esperar si el Llibre Guiness dels rècords accepta el nombre de corredors. Alguns participants es van queixar perquè no es va anunciar prou l'inici de la cursa i no la van poder fer.

Centenars de corredors van perdre la vergonya i la roba i van circular despullats pels carrers més cèntrics de Premià de Mar. La segona cursa a pèl va superar el nombre de participants de la primera edició, que van ser poc més de 300. A la cursa d'aquest any en van ser més de 450. Com en l'edició de l'any passat, es demostra que els homes continuen sent els més atrevits. El nombre de participants masculins va guanyar per golejada les poques dones que van circular nues. Per edats, els nois joves també van ser majoria. Encara que també s'hi va poder veure gent gran i fins i tot un gos. Durant els primers minuts de la cursa, els participants anaven com un ramat, sense ganes de fer cap escapada en solitari. A mesura que els grups es dispersaven, els corredors van agafar més confiança i velocitat. I és que la cursa té un recorregut curt que es pot fer en poc més de deu minuts. La majoria de participants eren de Premià de Mar, encara que s'hi va afegir gent de municipis veïns. Pel que fa al rècord Guiness, un dels objectius que s'havien marcat els organitzadors, caldrà esperar si accepten el nombre de participants. La carrera va començar a les tres tocades de la matinada. Abans, i a diferència de l'edició de l'any passat, els corredors havien pogut despullar-se a les escoles de la Gran Via i deixar les pertinences en unes bosses que un camió traslladava fins a la platja del Bellamar. Els més desconfiats van optar per portar-la a sobre i, al principi, els va servir per tapar-se les vergonyes. Durant el recorregut, els corredors rebien els aplaudiments del nombrós públic. Un dels moments més àlgids de la cursa va ser a la plaça de l'ajuntament, on els veïns hi havien instal·lat un gran focus. Mentre corrien, els participants cridaven: «No ens miris, uneix-te.»
El regidor de Cultura, Ernest Casadesús (ERC), es va mostrar molt satisfet per la participació. «És evident que la cursa s"espera amb il·lusió, tant els que hi participen com els que els que la van a mirar», va explicar el regidor. La cursa va acabar a la platja del Bellamar, on va començar el concert d'Stigmato Inc, que va reunir centenars de joves a la platja.

Cursa alternativa

La contraprogramació d'actes de festa major dissabte a la matinada va provocar que un bon nombre de corredors i de públic no s"assabentés que havia començat la cursa a pèl. Mentre que l'any anterior els actes s'havien fet l'un darrere l'altre, dissabte a la matinada l'orquestra Cimarron encara tocava quan la carrera ja havia començat. Aquest fet va confondre els participants, que esperaven que s"acabés el concert per començar a córrer. Tot i així, una desena de corredors no es van voler quedar sense la cursa i es van despullar al mig de la Gran Via, quan tots els llums ja estaven encesos. Els corredors van provocar l'estupefacció del públic, que finalment els va aplaudir.

Font: El Punt

Adela Genís, 

11-07-2004


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image