Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona llueix l'àliga franquista a la culata de la pistola


image

Tarragona.- 

Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona podria haver exhibit la bandera espanyola amb l'àliga franquista a la culata de l'arma reglamentària. Diversos testimonis presencials van poder observar com el policia, en acte de servei, es passejava pels carrers de Tarragona el 19 d'agost passat, coincidint amb la festivitat de Sant Magí, ensenyant el símbol preconstitucional a la pistola. Els superiors del cos policial es van mostrar ahir molt sorpresos en conèixer els fets i van assegurar que esbrinarien la identitat del policia i la veracitat dels fets. A l'Ajuntament tampoc es tenia constància del succés i s"estudiarà el cas.

Alguns dels espectadors que el 19 d'agost passat van assistir a la processó de Sant Magí van poder observar, amb sorpresa, l'arma reglamentària poc convencional que portava un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona. A la part posterior de la culata el policia exhibia l'escut amb l'àliga franquista, un símbol preconstitucional. El subintendent del cos, Enrique Fernàndez, va explicar ahir que cadascun dels agents té una arma assignada, tot i no ser de propietat, i que no tenia constància que cap dels seus subordinats mostrés un símbol d'aquestes característiques. Segons Fernàndez, que va assegurar ahir que no tenien identificat el policia perquè ni tan sols tenia constància del succés, «els policies han de seguir una uniformitat» i es prendran mesures per aclarir els fets. Per la seva banda, el regidor de Personal, Carles Sala, va explicar que s"estudiarà el cas i que es posarà en coneixement de l'alcalde Joan Miquel Nadal, responsable directe de la Guàrdia Urbana. «No teníem constància d'aquest fet però és clar que no es pot exhibir un símbol no democràtic en hores de feina i molt menys en un acte oficial». Segons l'opinió de Sala «en l'àmbit particular cadascú pot lluir els símbols legalment establerts que vulgui però considerem una irresponsabilitat utilitzar una eina oficial per això». Per la seva banda, el portaveu municipal d'ERC, Xavier Almagro, va assegurar: «Si es confirma el fet, demanarem a l'alcalde que actuï en conseqüència». També es va mostrar preocupat en pensar que els superiors de l'agent no s'haguessin adonat d'un cosa d'aquestes característiques.

Mossos i policies estatals també personalitzen l'arma

No és la primera vegada que un agent dels cossos de seguretat decideix personalitzar l'arma reglamentària. Alguns agents del cos de la Policía Nacional escullen l'escut institucional, mentre que la majoria de mossos d'esquadra que s"engalanen l'arma ho fan amb l'escut de la Generalitat, la senyera o fins i tot l'estelada. Aquestes accions són alegals, ja que el codi d'uniformitat no en fa cap tipus d'esment. l'aparença que han de lluir els agents, per exemple del cos dels Mossos d'Esquadra, sí que queda recollida per escrit i se"ls prohibeix portar ulleres de sol amb vidres tintats, exhibir tatuatges o portar una barba mal arreglada.

Segons fonts jurídiques, el fet de lluir algun anagrama o símbol -fins i tot preconstitucionals- no pot ser considerat un delicte però sí que podria ser motiu perquè s"obrís un expedient disciplinari. Les mateixes fonts van assegurar que lluir l'anagrama franquista «es considera un atac a la democràcia o una defensa no respectuosa de l'estat de dret»

Font: El Punt, edició Camp de Tarragona

Patrícia Plaja, 

03-09-2004


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: crec que els uniformats haurien d' anar tots iguals, segons el grup al qual perteneixin sense cap tipus de distinció personalitzada si pertaneixen a un cos, tenen que respectar l' uniforne.
Ruben, 24/05/2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image