El concurs de pets fa llufa


image

Sant Llorenç de la Muga.- 

La primera edició del Concurs Internacional de Pets de Sant Llorenç de la Muga, celebrat ahir dins el marc de la 7a Fira de la Mongeta, es pot ben dir que va fer llufa. No pel que fa a l'expectació, que en va aixecar molta, sinó pel nombre de participants. Només una persona, Blas Romero, i veïna de Figueres va gosar prendre part en el concurs, i es va endur el premi necessitant tan sols un intent, amb un pet que va superar lleugerament els 102 decibels de potència.

Aquesta participació gairebé nul·la en cap cas es pot imputar a l'organització, que havia preparat el concurs amb molta meticulositat. Per donar seriositat a l'acte, es va marcar una normativa i es va muntar un aparell connectat a uns altaveus en què els participants havien de tirar la ventositat per mesurar-la amb un sonòmetre.

Tots aquests preparatius feien presagiar l'èxit de la convocatòria. Segons explicaven els organitzadors, el Futbol Club Sant Llorenç de la Muga, durant la setmana havien rebut trucades interessant-s'hi i fins i tot alguna colla els havia assegurat que ahir anirien a fer un bon dinar per agafar forces. Però a l'hora de la veritat tots aquests van fallar, segurament per vergonya i por de fer el ridícul. En defensa seva, també s'ha de dir que no ha de ser fàcil pujar en una tarima enmig d'una plaça plena de gent que espera de tu una cosa que se sol fer en la intimitat, i que, posats a ser escatològics, no és tan senzill de fer-la venir com ara un rot.

Anaven passant els minuts, i els organitzadors anaven esgotant els mètodes per animar la gent a participar. Portar el premi -unes paneres amb un producte de cada parada de la fira, a part d'una placa i un dinar- a sobre la tarima com a esquer no va funcionar. Tampoc va funcionar el que va fer un dels organitzadors que, posant-hi més pa que formatge, va representar el procediment a seguir. Ni un home que, sense voler-hi participar i amb l'única intenció de trencar el gel, va pujar a la tarima per fer un discurs a favor del pet -«és el crit de llibertat de la merda comprimida!»- i va intentar sense sort marcar un primer registre en el sonòmetre. Mentrestant, el públic no defallia i esperava l'arribada d'un messies particular que fes el primer pas. Alguns intentaven motivar l'acompanyant -«va, puja-hi, que has menjat entrecot»-, mentre que altres els acusaven per no participar-hi -«molt de bla, bla, bla, però al final res»-, això sí, enmig d'un bon humor generalitzat, ja que l'escatologia és una cosa que no se sap ben bé per què però fa molta gràcia. Quan ja es portava gairebé mitja hora sense que ningú es decidís, i el premi estava a punt de quedar desert, va aparèixer Blas Romero, rebut entre aplaudiments, rialles i crits d'ànim. Ell va ser l'heroi i l'esperat salvador de la jornada. Romero va plantar el cul al petador habilitat per a l'ocasió, i els altaveus van retrunyir davant un pet que, sense ser molt potent, va ser suficient per justificar l'espera i el viatge. La continuïtat del concurs, però, va quedar a l'aire.

Tema relacionat: La Fira de la Mongeta de Sant Llorenç de la Muga inclou un concurs que premia el pet més potent

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Oriol Mas, 

07-03-2005


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: segur que si jo i agues estat auria guanyat i auria superat els 1000 decibels de potència
ferran, 17/05/2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image