«Habemus Regem»: Pere Mià, monarca del rostit


image

Palol de Revardit.- 

«Habemus Regem.» Amb la mateixa solemnitat amb què Joseph Ratzinger va ser nomenat papa Benet XVI, Pere Mià es va coronar ahir Rei del Rostit. El conclave ha sigut en aquest cas la clientela del restaurant Can Mià, a Palol de Revardit -Pla de l'Estany-, que durant els últims 27 anys han elevat els rostits de cabrit amb pinyons, de senglar amb mermelada de maduixa, de pintada al conyac, de faisà, de porc del Vietnam o el d'ànec, entre d'altres, com a autèntic menjar dels déus. L'orfandat amb què vivia fins ara la monarquia del rostit va finalitzar ahir amb l'autoproclamació oficial, i espectacular, de Pere Mià, que va demostrar que la megalomania no té límits, que el surrealisme no es va acabar amb Salvador Dalí i que el desvergonyiment no és res més que saber riure's d'un mateix.

Només prendre possessió ja va deixar clares les seves intencions als fidels que es concentraven davant el restaurant: «Que la força dels planetes del sistema solar, representats en aquesta corona, traslladi l'olor dels rostits de la nostra cuina catalana a tot l'univers.» Més endavant, i mitjançant la lectura de dos poemes escrits de pròpia mà, va demanar al món lluitar contra «la pobresa, els poders econòmics i els polítics» i a favor del «sentit comú».

Aquest misticisme va acompanyar tot el ritual, sense cap altra pretensió que divertir-se i fer divertir, fent les delícies dels presents. Poc després de les dotze del migdia un helicòpter va traslladar una corona de 10 metres de diàmetre -es va fer servir un helicòpter perquè la corona no podia passar per la carretera- cap al restaurant, on uns suports instal·lats a la teulada esperaven la seva arribada. Sense gaires complicacions va dipositar-hi la corona -on hi havia els noms dels planetes inscrits-, i el nou monarca va prendre possessió del càrrec, acompanyat de la seva cort, vestit amb una túnica i un barret especial i mentre les xemeneies del restaurant anunciaven fumata negra.

Can Mià ja es considera, per el mateix Pere Mià, Santuari de la Pagesia i la Gastronomia. Tot el que s'hi cuina es cria i es cultiva a la mateixa finca, on continuaran arribant els súbdits disposats a retre homenatge. Al rei, però sobretot als seus estómacs.

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Oriol Mas, 

04-05-2005


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: La nit era serena. No tenia ni idea de a on em portaven. Vaig passar sota l'arcada a on hi ha escrit "Santuari de la Pagesia i la Gastronomia" i vaig pensar: això és una secta. Nens, Visca les Sectes! Quin descobriment! Delectar-se amb el bon menjar, en aquest entorn, sense necessitat de dir "em vé de gust...". No cal, només has de demanar que et serveixin el que vulgui el cuiner. I a gaudir d'una festa pantagruèlica com en pocs llocs ho podreu fer! Enhorabona. L'heu encertat.
Joan Enric, 06/06/2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image