Maragall es disculpa amb l'arquebisbe Sistach pel «malentès» sobre la corona d'espines


Barcelona.- 

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va visitar ahir l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, per «desfer tot malentès» sobre la polèmica per l'ús d'una corona d'espines. Maragall posava així fre a les crítiques, entre elles l'«enèrgica protesta» manifestada per la Conferència Episcopal Espanyola, llançades ahir des de molts àmbits sobre aquest incident, a les quals es van sumar queixes sobre «la polèmica de les banderes». El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, va atribuir la retirada de la bandera espanyola a «errors de floristeria», i el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, no va voler parlar per «no donar facilitats als adversaris».

El primer acte de Maragall després del viatge a Israel i Palestina va ser visitar Martínez Sistach per «desfer tot malentès» sobre l'incident de la corona d'espines. En una nota del govern se subratllava, però, «el contrast entre la magnificació i utilització política del fet d'haver-se fotografiat amb una corona d'espines i l'acceptació com un fet normal de la comercialització d'aquest objecte».

La reunió entre Maragall i Martínez Sistach es va produir després que la Conferència Episcopal Espanyola manifestés la seva «enèrgica protesta» pels fets i els qualifiqués de «lamentables». D'altra banda, el franciscà Artemio Vítores, vicecustodi espanyol a Terra Santa, va assegurar ahir haver sentit «tristesa i vergonya». També el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va instar ahir el govern de la Generalitat a «demanar disculpes a tot el poble de Catalunya. Paral·lelament, el col·lectiu Mans Netes va denunciar ahir Maragall i Carod-Rovira per «suposades ofenses als sentiments religiosos i a l'enseña nacional».

Errors de floristeria

Pel que fa a la polèmica de les banderes, el ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, va explicar ahir que l'informe de l'ambaixada espanyola a Israel atribueix a «errors de floristeria» l'absència de la la bandera espanyola de la corona entregada en l'homenatge a les víctimes de l'holocaust jueu: «Ha estat una sèrie d'incidents no voluntaris, errors de floristeria i d'organització».

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, qualificava el viatge d'«èxit polític», i considerava que la polèmica sobre les banderes és una «anècdota», mentre que el secretari general del PP, Ángel Acebes, va qualificar les actituds dels dos polítics catalans «d'espectacles de bufons».

Per la seva banda, el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va rebutjar ahir alimentar amb més declaracions la polèmica i no donar així, va dir, «facilitats als adversaris». «N'hi ha que ja ens hem fet grans -va afirmar- i sabem que sempre hi haurà qui trobarà alguna motivació per anar-hi en contra.»

Les crítiques a Carod van arribar també del vicepresident d'ICV, Jaume Bosch, que el va criticar per haver «creat problemes a Maragall». Finalment, el conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, va dir ahir que «quan fem viatges oficials, els polítics hem de tenir un comportament de robot».

Tema relacionat: Maragall compra una càmera d'un sol ús en un carrer de Jerusalem i fotografia Carod amb una corona com la de Crist

Font: El Punt / Agències

C.Ribas, 

24-05-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image