Pinten una barba a un sant d'una església de Blanes per dissimular-li la cara de Franco


Blanes.- 

La parròquia de Santa Maria de Blanes ha aprofitat els treballs de restauració de les pintures de l'altar major per retocar la cara d'un sant en qui es podia reconèixer el general Franco i pintar-li una barba. Al mateix temps, l'artista blanenc Ricard Ferrer ja ha finalitzat el fresc de 8 metres d'alçària sobre la resurrecció que ha pintat en un dels murs interiors de l'església de Santa Maria de Blanes. Cap de les dues actuacions, que han costat 3,5 milions, ha estat subvencionada pel Bisbat.

El rector de Blanes, Miquel Àngel Farreres, considera un regal el "preu del quadre" del fresc -només ha costat un milió de pessetes- que Ricard Ferrer ha volgut deixar a Blanes per a la posteritat. L'artista blanenc, que durant els anys 60 va formar-se als tallers de Salvador Dalí, Joan Ponç i Bartomeu Massot, s'inclou en l'hipermanierisme i considera que el seu art no ha estat comprès a Catalunya. Ferrer ha recuperat la tècnica del fresc, avui dia molt inusual, amb una obra que barreja la resurrecció amb la mitologia clàssica.
Tot i que la parròquia no disposava de cap subvenció del Bisbat, el consell parroquial i la junta d'economia també van decidir tirar endavant la restauració dels frescos de l'altar major sobre la glorificació de l'eucaristia i quatre prefiguracions d'aquesta escena, pintats per Jaume Busquets els anys immediats a la Guerra Civil, molt deteriorats per la humitat, la brutícia i el pas del temps.

Franco fora

La restauració, que ha portat a terme una empresa barcelonina i que dirigeix una blanenca, Cristina Thió, ha durat dos mesos i està a punt de finalitzar. L'actuació ha consistit a refer les parts que faltaven de la pintura i deixar-la com era originàriament. Amb una excepció: un dels sants pintats per Jaume Busquets amb la cara de Franco ha estat retocat, li han pintat una barba, segons va explicar el rector de l'església de Santa Maria. També s'han fet altres retocs com el fons de les quatre prefiguracions.

Clica aquí per llegir la darrera notícia sobre el tema

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Alícia Martínez, 

06-05-2000


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image