Els ratpenats amb testicles grossos tenen menys cervell, segons un estudi


Londres.- 

Un estudi científic realitzat entre 334 espècies de ratpenats indica que els exemplars amb els testicles més grossos tenen el cervell més petit, segons va publicar ahir la revista Proceedings of the Royal Society B: Biological Letters. La investigació, realitzada per experts de la Universitat de Syracusa a Nova York, explica que els mascles no poden desenvolupar proporcionalment els dos òrgans perquè això requeriria massa energia. En el seu particular procés evolutiu, els ratpenats han d'escollir entre el cervell o l'esperma, segons afirmen els científics.

En moltes espècies les femelles són molt promíscues, de manera que la selecció natural ha obligat els mascles a desenvolupar testicles enormes per atraure-les. En alguns casos, la mida dels genitals és el 8,5% de la massa corporal, quan en els micos, per exemple, la proporció és del 0,02% al 0,75%.

Els científics van comprovar que, en les espècies en què les femelles són molt promíscues, els mascles amb els testicles més grossos i el cervell més petit són els que més probabilitats tenen d'atraure la seva atenció. L'elecció entre genitals o cervell es produeix, segons l'equip que dirigeix Scott Pitnick, perquè en els dos casos es tracta de "teixits costosos".

UNA NECESSITAT

"Com que els cervells grossos són metabòlicament costosos de desenvolupar i de mantenir, els canvis de mida poden anar acompanyats de transformacions compensatòries en altres teixits costosos", afirmen a l'article.

Els cervells més diminuts es van detectar en les espècies de ratpenat en què les femelles s'aparellen amb promiscuïtat i dins d'un sistema en el qual viuen grups amb moltes femelles i mascles que el que pretenen és obtenir el màxim nombre de copulacions. Els científics van constatar que, en les espècies monògames, els mascles tenen els cervells relativament grossos.

Font: EFE

06-12-2005


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: ei qe vo e axo!!! si vuleu + infurmacio aneu a : www.elrincondelvago.com/testiculos/ratapiñadas
olas, 08/04/2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image