El Papa es posa un tricorni de la Guàrdia Civil davant 20.000 fidels


image

Roma.- 

El papa Benet XVI es va posar ahir el tricorni de la Guàrdia Civil en un gest espontani que no havia estat previst pel protocol vaticà. L'insòlit fet es va produir al final de la tradicional audiència dels dimecres a la plaça de Sant Pere, a què van assistir unes 20.000 persones. Entre elles hi havia, a títol personal, el sacerdot i una desena d'agents de l'acadèmia d'oficials de la Guàrdia Civil d'Aranjuez (Madrid), que el van obsequiar amb el barret.

Quan el Papa ja havia donat per acabada la trobada amb els pelegrins i a bord del papamòbil es disposava a tornar a les seves habitacions, un grup de militars italians de l'Escola d'Equitació li van organitzar un divertit parany.

ABANS, UN 'COLBACCO'

Barrejats entre el públic i sense haver estat pas previstos en les salutacions oficials, un dels militars va llegir unes frases i després li va entregar un colbacco, birret militar antic. Benet XVI el va mirar amb una certa sorpresa i tot seguit, amb les dues mans, se'l va posar al cap. Després se'l va treure i l'hi va passar a un secretari.

A pocs metres dels italians, el grup de guàrdies civils es van animar i el capellà de l'acadèmia de l'institut armat, Ignacio María Doñoro de los Ríos, li va entregar el tricorni de xarol negre, tan característic del cos de seguretat.

A SOBRE DEL SOLIDEU

En un principi, el Papa no sabia endevinar la direcció en què la peça havia de ser col.locada, de manera que la va mirar interrogativament per tots els costats buscant la solució. Per ajudar-lo es va avançar en aquell moment el sacerdot espanyol, que li va indicar la direcció correcta. Llavors, el Papa se'l va col.locar a sobre del solideu.

L'anècdota va confirmar els esforços de Joseph Ratzinger per superar la seva tradicional reserva i presentar-se en públic d'una manera més espontània i semblant al seu predecessor. Karol Wojtyla sorprenia repetidament els seus seguidors, col.locant-se tota mena de peces que li oferien la gent que trobava en els seus viatges. Existeix fins i tot un calendari d'anys passats que recull les fotografies d'aquell papa amb tots els barrets que es va posar al cap durant la seva vida, des del típic mexicà fins al més estrafolari d'una tribu d'una illa d'Oceania, on va ser rebut en una espècie de parlament local, en què lluïa visiblement un cartell amb l'advertència: Deixin les llances fora.

Foto: AFP / VINCENZO PINTO

Font: El Periódico

R. Domenèch / J. Corachán, 

08-12-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image