Profanen una tomba a Peralada i fan caldo amb els ossos de la difunta


image

Peralada.- 

Una escena macabra va ser el que va descobrir ahir al matí el vigilant de Peralada quan va entrar al cementiri. Una tomba estava esbotzada, i alguns ossos de la difunta, escampats per terra i uns altres dins d’una olla, on els havien bullit per fer caldo. També hi havia un fogonet i una capsa de pastilles Avecrem i una tassa amb pòsit que fa sospitar que els autors de l’animalada es van beure una ració del brou. Els Mossos han obert una investigació per intentar aclarir el sentit de la grotesca profanació de la tomba, on hi havia enterrada una dona morta fa menys de deu anys. La família de la difunta va quedar esparverada.

L’accés al cementiri de Peralada és fàcil perquè, tot i que hi ha un portal que el tanca, hi ha la clau posada. Per això, els intrusos no van tenir dificultats per ficar-se al recinte. Tot apunta que hi van estar molta estona. Primer van atacar una tomba, a la qual només van aconseguir arrencar la làpida, que van tirar per terra. La segona tomba que van atacar, a la banda esquerra del cementiri, la van esbotzar del tot, van treure la caixa i van agafar l’esquelet. En un racó hi van instal·lar una cuina de campanya amb un fogonet portàtil i una olla de petites dimensions, on van posar a bullir alguns dels ossos de la difunta que havien desenterrat. Van fer caldo i, pels indicis recollits a l’escenari de la profanació, podria ser que, a més a més, se n’haguessin begut amb una tassa que hi havia al costat d’aquest parament, juntament amb una capsa de pastilles Avecrem de les que es fan servir per donar gust als cuinats.

Els Mossos van anar al cementiri per fer una inspecció i recollir els objectes que van deixar els profanadors. És la primera vegada que han d’investigar una malifeta d’aquestes característiques. Fins que no es descobreixin els autors el cas dóna opció a les especulacions sobre el sentit d’aquesta macabra acció. Fa uns anys, els Mossos van investigar la realització de ritus de tipus satànic en alguns paratges i ermites, sobretot a la comarca de la Selva. Es van trobar pintades d’exaltació de Satanàs i alguna gallina decapitada. Mai, però, s’havia detectat un acte tan grotesc amb les restes d’un difunt.

Una hipòtesi que no es descarta és que la profanació es perpetrés en el marc d’algun joc de rol o per una gesta inexplicable.

Foto: Una imatge de l’interior del cementiri de Peralada, ahir al vespre./ Manel lladó

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Marc Bataller/Tura Soler, 

22-04-2006


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: i was here, y meri tambien xD un saludo de angel del infierno
del infierno, 22/04/2006


Opinió de l'usuari: dons jo soc desendent d peralada i trobo q son bona gent... potser tenien gana... xD
nur, 25/04/2006


Opinió de l'usuari: Realment la trobo molt original aquesta noticia i em fa posar de bon humor cada cop que la llegeixo, no pel fet de que sigui una cosa mal feta i pugui haber ofés a la familia de la difunta a la qual tinc respecte i ho veig clarament, si no pel fet de que no han assasinat ni violat a ningù, cosa que preferèixo un fet curiós com lo del caldo de morts aquest que pas les barbaritats que succceeixen diariament.
Jo matéix..., 13/12/2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image