Multen un camioner per posar en euskera les dates del tacògraf


Vitòria.- 

El sindicat de transportistes Hiru ha denunciat avui que la Guàrdia Civil de Jaén va imposar al mes de setembre una multa de 4.601 euros a un associat de la central per escriure en euskera les dates en els discos del tacògraf del seu camió.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que el passat 15 de setembre agents de la Guàrdia Civil van fer aturar a la província de Jaén el vehicle del transportista, al qual li van demanar els discos del tacògraf (aparell de control de temps de conducció i descans) per veure si estaven en ordre.

El transportista va presentar els discos del tacògraf en què apareix correctament consignada la data, però en l'ordre en què es fa en euskera (any / mes / dia), i no en l'ordre en castellà (dia / mes / any).

Hiru ha manifestat que la Guàrdia Civil va interpretar que el fet d'haver apuntat la data en euskera en el disc del tacògraf és una "falsificació de fulls de registre", tal i com es recull en la denúncia.

Per aquesta suposada "falsificació", se li ha imposat al transportista una sanció de 4.601 euros. El transportista ha recorregut mitjançant un plec de descàrrec, explicant que les dades marcades en els discos del tacògraf són en tots els casos les correctes, I que l'ordre en què es consigna la data correspon a l'idioma en què s'expressa el transportista que és l'euskera.

La Conselleria d'Obres Públiques i Transports de la Junta d'Andalusia va contestar el passat 15 de gener, avalant la denúncia de la Guàrdia Civil, i va rebutjar el recurs.

El sindicat Hiru ha considerat que la denúncia presentada per la Guàrdia Civil contra el transportista i la decisió de la Junta d'Andalusia "no tenen cap justificació" i a més "produeixen una indefensió absoluta a tots els transportistes estrangers que circulen per les carreteres andaluses".

Font: EFE

01-02-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image