El president de Ryanair proposa suprimir el copilot en els vols de curta durada


Londres.- 

Extravagància? Afany de rendibilitzar? El que és cert és que Michael O'Leary, president de Ryanair, la companyia irlandesa low cost que fa deu dies s'ha instal·lat al Prat –potser per deixar enrere, en el futur, Reus i Girona tot i les ajudes rebudes per la Generalitat per establir-s'hi–, ha tornat a llançar una de les seves esbojarrades idees. En aquest cas, la supressió en els vols de curta durada del copilot, figura innecessària, al seu parer, ja que en els moderns avions /"/els ordinadors de bord realitzen la major part de les funcions/"/, segons el text d'una carta enviada a les autoritats civils d'aviació per demanar el permís i que va recollir ahir el rotatiu Financial Times.

La idea s'afegeix a d'altres de Ryanair igualment polèmiques, com ara el transport de passatge en posició vertical, fer pagar 1,5 euros o una lliura per utilitzar els lavabos o, cosa encara més greu, imposar una taxa per a les persones obeses i, per tant, amb excedent de pes, com si es tractés de maletes.

El diari es feia ressò de la idea d'O'Leary en comentar el proper i primer pagament de beneficis als accionistes de la companyia (500 milions d'euros), i la possible demanda, de 200 o 300 avions nous de trinca, a Boeing o Airbus.

El cap de Ryanair assegura en el seu escrit que la supressió dels copilots /"/estalviaria una fortuna a la indústria/"/. Els riscos per a la seguretat eren minimitzats per O'Leary en argumentar que als trens se'ls permet circular amb un sol maquinista encara que això pugui provocar un accident en cas d'un atac de cor. /"/En 25 anys, amb més de 10 milions de vols operats, només un pilot ha sofert un atac de cor i va aconseguir fer aterrar l'avió/"/. La feina que fa el copilot, a més, podria fer-la, a parer d'O'Leary, qualsevol dels tripulants de cabina, que només s'hauria d'assegurar que el /"/pilot no s'adorm i cau damunt els instruments de vol i els colpeja/"/.

La idea més polèmica

Una de les anteriors extravagàncies de Ryanair, cobrar per utilitzar els lavabos, va ser objecte d'una moció de protesta al Parlament de Westminster. L'altra abans esmentada, impulsar la fat tax (impost als grassos) va causar força rebuig. Basant-se en enquestes online fetes als passatgers, Ryanair considerava la possibilitat de fer pagar per excés de pes a partir de 130 quilos als homes i de 100 a les dones, o bé si es superava en 40 punts l'índex de massa corporal (quan se superen els 30 es considera que la persona és obesa), o bé si la cintura del viatger superava els 114,3 centímetres.

Mentre no arriben aquestes maneres alternatives d'estalvi i d'augment de la recaptació, Ryanair és la companyia aèria europea que més restriccions té i amb més rigorositat les imposa en el moment de facturar equipatge (15 kg) o de traslladar-lo a la cabina (10 kg). De vegades, amb Ryanair, un gram de més pot costar tant com un bitllet sencer.


Blog Diari de L'Absurd: Vostè pot fer aterrar un avió

Font: Avui

Quim Aranda, 

09-09-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image