El Google reacciona amb rapidesa i rectifica la traducció incorrecta de "catalunya"


Barcelona.- 

El traductor del popular cercador Google ja ha esmenat una part dels errors detectats en les traduccions relacionades amb el terme /"/Catalunya/"/. Alguns usuaris van detectar que quan s'introduïa la paraula /"/catalunya/"/, amb la inicial en minúscula, l'aplicació ho traduïa per /"/nutrició/"/ i si es teclejava la frase /"/sóc de catalunya/"/ el resultat era /"/sóc d'espanya/"/, en qualsevol dels idiomes al que es volgués fer la traducció. No obstant això, quan s'escrivia aquesta paraula correctament amb la inicial en majúscula el resultat era correcte.

En qualsevol cas, l'empresa californiana ha reaccionat amb rapidesa i a la tarda d'avui la incidència ja ha estat resolta. Amb tot, encara hi ha alguns serrells per tancar. Així, si s'intenta traduir el terme /"/cataluña/"/, en minúscula, a qualsevol idioma que no sigui el català o el castellà el resultat serà /"/Andalusia/"/, mentre que si s'escriu la mateixa paraula en majúscula el resultat és /"/Buenos Aires/"/.

Poc abans que Google reparés aquesta errada, fonts d'Òmnium Cultural consultades per aquest diari han apuntat que aquesta incidència podria ser provocada per una manipulació deliberada del traductor a través de les eines que permeten als usuaris participar en la millora dels resultats de l'aplicació.

Per això, han indicat que estaven recomanant als seus associats a "contribuir a la millora de la traducció" de Google. Per fer això, han explicat, /"/s'ha de clicar al damunt del resultat i aleshores apareix una finestra que convida a introduir el resultat més correcte/"/. Tot i així, han anunciat que es posarien en contacte amb l'empresa per demanar-li que revisi aquestes incorreccions.

Tema relacionat:

Google tradueix "sóc de catalunya" com a "I'm from Spain"

Font: Avui

Raül Bruna, 

11-11-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image