Un publicista es tatua un codi "QR" al braç i el subhasta com a suport de publicitat


image

Madrid.- 

Fred Bosch portava diversos mesos volent tatuar-se però no sabia el què i al final se li va ocórrer un "QR", una mena de codi de barres que dóna informació en llegir-lo amb un mòbil. A la seva empresa, Leo Burnett, els va semblar un bon suport publicitari i la licitació per "el lloc" va començar aquest dilluns a eBay.

"És totalment el contrari a l'esclavitud i no sóc un home anunci. És un experiment que em va proposar la meva companyia i que a mi m'ha encantat", va explicar Bosch, un noi d'una trentena d'anys que des que va abandonar la seva Argentina natal en fa cinc ha treballat en publicitat a Portugal i a Espanya.

Va visitar a més de 20 tatuadors de Madrid però tots li deien que era pràcticament impossible reproduir el codi, també conegut com "bidi", una mena d'etiqueta quadrada amb diferents figures que apareix en molts suports, des d'un bitllet d'avió a una revista, per proporcionar informació addicional al consumidor.

"El tatuatge havia de ser molt precís, perquè qualsevol variació s'entendria com un píxel diferent pel mòbil i no funcionaria. Es van atrevir a fer-ho en un estudi i el telèfon el llegeix perfectament", va relatar.

Ell pot carregar amb els continguts que vulgui i, de fet, en les 4.000 descàrregues que ja han fet ell mateix, els seus amics "i els cambrers de molts garitos" han pogut veure des de frases a vídeos.

Quan va ensenyar el tatuatge a l'agència de publicitat on treballa els va semblar "una idea boníssima" fer una campanya perquè un anunciant ho usés com a suport.

Van decidir llavors utilitzar eBay com a casa de licitacions i obrir una subhasta, que romandrà oberta fins al 26 d'abril, amb el títol "Anuncia't en el braç de Fred".

L'oferta és anunciar durant 30 dies al braç de Bosch i ja han licitat 25 persones, que han ofert fins a 60.100 euros.

"No és important la quantitat sinó saber l'efecte de l'experiment perquè si es ven serà la primera marca que s'anunciï en un tatuatge. Traurem un vídeo i ho intentarem 'viralizar' perquè, clar, no es tracta de tenir el meu braç exposat al món", ha conclòs Bosch.


Foto: El tatuatge amb el codi "QR".

Font: EFE

16-04-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image