Roben el canó nazi del coll dels Belitres, entre Portbou i Cervera


image

Portbou.- 

La segona ha estat la bona. El que no van aconseguir a l'octubre del 2001 ho han aconseguit ara. Uns lladres s'han endut el canó dels nazis que hi havia al coll dels Belitres, entre Cervera i Portbou.

Els fets haurien tingut lloc no fa ni una setmana, quan alguns veïns de Portbou van avisar l'Ajuntament que havien sostret el canó de la Segona Guerra Mundial. Tot apunta que els lladres el van descaragolar i posteriorment el van dur fins a la carretera, on els esperava un vehicle on el van carregar.

Fa onze anys, uns caçadors van enxampar in fraganti sis persones mentre espoliaven peces del canó, que està sobre un búnquer en una pista forestal. Els lladres portaven eines per desmuntar-lo i endur-se'l a peces en una furgoneta.

Després d'aquell robatori, la brigada municipal de Portbou va desmuntar l'any 2002 les peces de l'arma per evitar més robatoris i les va guardar en un magatzem.

Posteriorment, el 2007, les peces es van reforçar i soldar amb precisió perquè fos molt difícil la seva sostracció, però això no ha evitat el robatori. El canó nazi el va col·locar estratègicament l'exèrcit d'Adolf Hitler en col·laboració amb Franco.

Foto: El canó amb totes les peces en una imatge d'arxiu. / M. Bataller

Font: El Punt Avui

Òscar Pinilla, 

16-05-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image