'Malware' camuflat en una falsa aplicació per trobar l'amant ideal a Facebook


Madrid.- 

Laplicació "Llista de verificació de lamant ideal" de Facebook és en realitat, una aplicació per distribuir spam, segons ha denunciat lempresa de ciberseguretat Bitdefender. Una vegada que aconsegueix accés al compte de lusuari, publica missatges de forma automàtica en el mur dels seus contactes sense autorització.

En el moment en que la connexió es produeix a través dun mòbil Android, laplicació redirigeix lusuari a jocs situats a Google Play. Dels analitzats fins ara, cap conté malware però, dacord amb els experts de Bitdefender, és probable que aquesta acció sigui només una prova i que en breu latac inclogui la descàrrega dalgun tipus damenaça en els telèfons dels usuaris.

Bitdefender recomana als usuaris no confiar en les aplicacions que requereixen més permisos dels normals per realitzar les seves funcions.

"En aquest cas, en què aquesta petició de permisos està ben camuflada, és important que lusuari es doni compte de seguida que laplicació no fa res del promès i, a més, sestà promocionant amb links en els murs dels seus contactes" , explica linvestigador de Bitdefender Catalin Cosoi.

SEGURETAT A ANDROID I FACEBOOK

Android és actualment el sistema operatiu mòbil més atacat pels ciberdelinqüents. Tal és la magnitud daquestes amenaces que els virus identificats en el primer trimestre de lany shan incrementat un 1.200 per cent respecte a lúltim trimestre del 2011, segons lúltim Informe damenaces de McAfee.

El tema de la seguretat també és una cosa que cada vegada preocupa més a Facebook. A finals de 2011 Facebook es va aliar a Websense per incloure un nou sistema de detecció de malware a Facebook, de manera que, quan un usuari punxa en un enllaç, el sistema analitza el lloc de destinació per esbrinar si és segur. En cas afirmatiu linternauta arribarà a la web de destinació sense problema, però si Websense detecta algun problema informa a lusuari i li suggereix tornar a la pàgina anterior.

La xarxa social Facebook va llançar a finals dabril un servei de seguretat online amb experts en el sector com Microsoft, TrendMicro, McAfee, Sophos i Symantec. El servei es diu Antivirus Marketplace i, gràcies a ell, els usuaris de la xarxa social poden descarregar de manera gratuïta aquestes eines contra virus i malware.

Bitdefender, que no apareix en aquesta web, ofereix Safego, una aplicació de seguretat gratuïta per a Facebook i Twitter. En lactualitat, la tecnologia daquest programari antivirus arriba a 400 milions de llars i usuaris corporatius a tot el món. A més, la companyia publica Malware City oferint les més recents actualitzacions sobre amenaces de seguretat i ajudant els usuaris a mantenir-se informats sobre possibles malware.

Font: Europa Press

25-05-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image