El Govern espanyol pagarà 190.000 euros per un retrat d'Álvarez-Cascos


Madrid.- 

El Govern ha confirmat que el Ministeri de Foment va firmar l'abril del 2010, amb el socialista José Blanco al capdavant del departament, un contracte per import de 165.000 euros més IVA (que eleva el preu total a més de 190.000 euros) per a la realització del retrat de Francisco Álvarez-Cascos, últim ministre del ram amb el Govern de José María Aznar i ara al capdavant del Fòrum Astúries que va governar el Principat fins a l'abril.

Segons assenyala l'Executiu en una resposta parlamentària a la qual ha tingut accés Europa Press, el quadro respon al costum que els ministres, després de deixar el seu mandat, són convidats a fer-se un retrat destinat a la galeria del ministeri. Cascos ja va llegar un retrat seu per al Ministeri de la Presidència, inaugurat quan Alfredo Pérez Rubalcaba estava al capdavant d'aquest departament.

La tradició és que sigui el mateix exministre qui triï l'artista que consideri més adequat, però Álvarez Cascos no va proposar qualsevol retratista, sinó que va triar Antonio López, el geni hiperrealista de Tomelloso (Ciudad Real), que és un dels pintors més cotitzats de l'actualitat. El Ministeri de Foment va cursar l'encàrrec i es va firmar el contracte l'abril del 2010 per un import de 165.000 euros, IVA a part. El Govern assenyala que aquesta xifra "va d'acord amb el preu habitual de l'autor per un encàrrec d'aquestes característiques".
Encara no s'ha pagat res

El Govern ha informat que, com que el retrat no ha estat entregat, el Ministeri de Foment encara no ha pagat cap quantitat per ell. El preu del retrat de Cascos supera en més del doble el que el Congrés ha reservat per al del socialista i expresident del Congrés José Bono, que suposarà una despesa de 82.600 euros, IVA inclòs. Una xifra que ja va suscitar una polèmica perquè tot i que el preu és similar al de quadros anteriors, triplica el cost del dedicat al seu antecessor en el càrrec, el també socialista Manuel Marín, que va optar per una fotografia amb un preu que serà de 24.780 euros.

El quadro de Bono serà obra del pintor hiperrealista madrileny Bernardo Torrens, que ja té penjat a les parets del palau del Congrés el retrat de Fèlix Pons, mentre que el de Marín serà una fotografia de Cristina García Rodero, Premio Nacional de Fotografía el 1996 i primera espanyola que va ingressar a l'agència Magnum.

Font: Europa Press

17-06-2012


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: ..,.I després, ens diuen que NO HI HA DINERS! Vaja quina forma de gastar-los!
Santi Juan, 17/06/2012


Opinió de l'usuari: Patètic!. Quan acabarà la corrupció política?
apolitic, 18/06/2012


Opinió de l'usuari: ...I després ens venen la moto de que NO HI HA DINERS ni per la sanitat ni per l\\\'educació...
Santi Juan, 19/06/2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image