Un mosso fereix un company en disparar a un senglar a Sants


Barcelona.- 

Els porcs senglars són habituals en espais urbans propers al parc natural de Collserola. Acostumen a baixar a la recerca de menjar i en moltes zones de Nou Barris, Horta-Guinardó i Sarrià s'han hagut de desplegar actuacions de control i prevenció per evitar incidències i reduir els danys i molèsties que ocasionen. Ahir a la matinada, però, un d'aquests mamífers de morro trencat va sobrepassar totes les fronteres i, sense saber com, va arribar fins a l'estació de Sants. L'aventura no hauria estat més que una anècdota si no fos perquè l'animal es va trobar amb una patrulla de Mossos d'Esquadra, que el va intentar rodejar. L'actuació policial, segons el Departament d'Interior, va alterar la bèstia, que es va mostrar agressiva i va intentar atacar els agents. Un d'ells va treure la pistola i va disparar, però, en lloc d'abatre el porc com era la seva intenció, va ferir a la cama un company, que va haver de ser traslladat a l'hospital Clínic, on es va constatar que la ferida era superficial. El porc va ser abatut uns carrers més amunt, quan fugia en direcció a Sarrià. A mig matí el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, donava el tema per tancat assegurant que el mosso havia “actuat correctament” i havia fet ús “dels mitjans que estableix la llei per contenir un animal desbocat” en horari nocturn i a la trama urbana.

Més enllà de l'anècdota, l'incident torna a posar sobre la taula que la presència massiva de porcs senglars a Collserola –la segona zona més poblada de Catalunya, amb 10 exemplars per hectàrea– representa un problema que, en opinió del president de la Federació Catalana de Caça, Paco Piera, “requeriria una actuació més contundent, amb més batudes de les que s'autoritzen actualment”.

L'Ajuntament va qualificar l'incident d' “insòlit” i “inèdit” i va recordar que fins ara totes les alertes i avisos provenen de la part alta de la ciutat o dels barris de muntanya. A més, van insistir que en els últims anys s'ha reduït en un 41% el nombre d'incidències amb porcs senglars, passant de les 670 registrades el 2011 a 396 el 2012.

Entre l'octubre del 2011 i el desembre del 2012 es va aconseguir capturar 137 porcs senglars a la ciutat de Barcelona, gràcies a una actuació conjunta de l'Ajuntament de Barcelona, la direcció de Medi Natural de la Generalitat i el Consorci del Parc de Collserola. De manera paral·lela s'ha impulsat també una experiència pilot a Sarrià-Sant Gervasi per millorar la subjecció d'un centenar de contenidors i evitar així que els porcs els tombin buscant menjar. La població a tot Collserola s'ha reduït de 889 exemplars l'any 2010 a 762 el 2012.

Tot i això, la secretària de l'Associació de Veïns de les Corts, Adela Agelet, va demanar ahir que s'incrementin les mesures de control, “perquè si ha passat una vegada que un porc senglar passi la Diagonal, es pot tornar a repetir”.

Font: El Punt Avui

Virtudes Pérez, 

04-04-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image